Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

A közvetlen közelbe jöhet a futball-vb

2018.11.02. 13:07

Belgrádban találkozott négy délkelet-európai nemzet, Szerbia, Románia, Bulgária és Görögország politikai vezetői, és az aktuális kérdések megvitatása után közös nyilatkozatot tettek, amelyben az is szerepel, hogy a négy ország közösen pályázni akar a 2030-as futball-vb-re.

„Együtt alkalmasak lennénk.” – mondta Bojko Boriszov a bolgár miniszterelnök, majd később ezt a saját Facebook-oldalán is megerősítette. A SeeNews.com szerint az ötletet a görög miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz vetette fel a kollégáinak.

A tizenkét év múlva esedékes tornára eddig két pályázat érkezett, mindkettő közös rendezésű lenne. Dél-Amerikából Argentína-Paraguay-Uruguay hármas, míg Afrikából az Algéria-Tunézia-Marokkó trió jelentette be, hogy pályázni fog. Anglia is fontolgatta, de nagy valószínűség szerint ők nem fognak pályázni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?