Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Mégsem olyan egyszerű kibővíteni a katari vb-t

2018.11.07. 20:24

Hogy akár már 2022-ben megtörténhet-e a világbajnokság 48 főre bővítése? Ismernek engem. Lehetségesnek tartom ezt. Lehetséges. Miért ne volna az?

mondta Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke egy hete. Most pedig rájött, hogy mégsem lesz ezt olyan egyszerű megvalósítani.

A sportvezető a FIFA zürichi központjában beszélt újságíróknak a 2022-es bővítés nehézségeiről. Többek között azt emelte ki, hogy a már lekötött november 21. és december 18. közötti időszakon nem lehet változtatni, a bővítés pedig azzal járna, hogy egyes napokra hat mérkőzés jutna. Továbbá

Katar 48 együttessel már nem lenne képes egyedül lebonyolítani a vb-t.

A FIFA tavaly januárban döntötte el, hogy a mostani 32 helyett 48 válogatott vehet majd részt a 2026-os vb-n. de nemrég felmerült annak a lehetősége, hogy már négy évvel korábban, Katarban bővített mezőny szerepeljen. A kezdeti lelkesedés után ugyanakkor kiderült, hogy az elképzelést mégsem olyan egyszerű megvalósítani. 

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?