Jenő
-2 °C
6 °C

Az oroszok azt állítják, drónos terrortámadásokat akadályoztak meg a futball-vb-n

2018.11.07. 12:12

Az orosz titkosszolgálat, hogy a nyári futball-világbajnokság ideje alatt több, szurkolókat célzó drónos terrortámadást hiúsítottak meg.

A Szövetségi Titkosszolgálat (FSZB) igazgatója, Alekszander Bortnyikov azt közölte, hogy két különböző csoport tervezett támadást szurkolók ellen. Ezek egyike sem volt sikeres, a külföldi szolgálatokkal való együttműködésnek köszönhetően is.

Sok részletet nem közöltek erről, de Bortnyikov annyit elárult, drónok voltak a kulcselemek ezekben a tervekben. Emiatt máris szigorúbb szabályozást követelnek a drónhasználatra. A jelenlegi szabályok szerint minden 25 dekánál nehezebb drónt regisztráltatni kell.

Az oroszok azt állítják, hogy a terroristák rendszeresen használtak drónokat Szíriában felállított katonai célpontjaik ellen, 2018-ban pedig el is ítéltek embereket azért, mert drónnal támadták meg az FSZB egyik csecsenföldi bázisát.

(via Independent)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?