Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Magyar bíró támadta be Kassait és az egész hazai játékvezetői szakmát

2018.11.09. 19:12

Most már végre tudjuk, mi lehet a probléma Kassai Viktorral, az ítéleteivel, de úgy általában a magyar bíráskodással. A Manchester City-Sahtar Donyeck BL-meccsen megint nagyot hibázó magyar játékvezető, de úgy általában a magyar bírók közössége nem igazán akar reagálni a szerdán történtekre.

nemzetisport.hu próbált választ találni Kassai kapitális hibájára, de egyedül csak Dubraviczky Attila, a Győr-Moson-Sopron megyei Játékvezetői Bizottság korábbi elnöke reagált. Azzal kezdte, hogy magyarázkodni vagy magyarázni felesleges, hiszen a televíziós felvételek önmagukért beszélnek.

„Kérdés csupán az lehet, volt-e kommunikáció Kassai és az alapvonali játékvezető között: ha igen, akkor még rosszabb a helyzet. Persze ha nem, ez az ítélet akkor is menthetetlen. Nyilván nem könnyű ilyesmivel szembesülni, de egy ilyen súlyos hiba egyben kórképet ad a magyar bíráskodás helyzetéről. Nyilván nem csak egy BL-meccsen látott tévedés miatt kellene hangoskodni, de ez a hiba már rávilágít arra, hogy baj van a magyar bíráskodással.”

Dubraviczky rámutat arra, hogy milyen furcsa dolog az, hogy olyan magyar bíró lehet a FIFA testületének a tagja, aki például úgy adott meg egy NB I.-es gólt, hogy előtte megszakította a játékhelyzetet. Kassai BL-meccset is vezethetett újfent, bár előtte komoly hibái voltak. A korábbi játékvezető szerint így pedig benne lehetnek az arcpirító tévedés lehetőségei is.

A lényeget pedig úgy fogalmazta meg Dubraviczky, hogy szerinte nem Kassai a felelős egy személyben, hanem azok is, akik a szakmát ilyen irányba terelik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?