Jenő
-3 °C
6 °C

Diósgyőrben a szurkolók is tulajdonosai lehetnek a futballklubnak

2018.11.10. 12:28

"Legyenek tulajdonosok a szurkolók" – címmel, saját aláírásával adta ki az alábbi sajtóközleményt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. 

Az események mögött meghúzódó okokról ebben a korábbi hírünkben számoltunk be részletesebben.

A közlemény szövege:

A Diósgyőr Szurkolók Közössége – Egyesület 2018. november 8-án megtartott nyílt ülésén, ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy elfogadja a miskolci önkormányzat két százalékos felajánlását a DFC Kft kisebbségi tulajdonrészéből.

A szurkolói egyesület azt a szándékát is kinyilvánította, hogy a DFC Kft többségi tulajdonosának ugyancsak kettő százalékos tulajdonrészéről szóló felajánlásáról tárgyalásokat kíván kezdeményezni. Mindezek után, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata indítványozza, hogy a DFC Kft jövő heti taggyűlésén, szülessen döntés az önkormányzati tulajdonrészről szóló felajánlás szurkolói kézbe történő átengedéséről.

A DVTK NB I-es labdarúgó csapatának teljesítménye miatt az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként kezdeményezi, hogy ugyanezen a taggyűlésen a Klub szakmai igazgatója számoljon be a történések okairól.

Dr. Kriza Ákos polgármester

Miskolc, 2018. november 10.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?