Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Nagyot fordult a világ, már a Hertha kríziséről írnak

2018.11.12. 19:55

Szeptember végén még úgy tűnt, hogy a Hertha BSC lehet a Bundesliga meglepetés csapata, azóta azonban öt meccs telt el úgy, hogy nem tudott nyerni Dárdai Pál klubja, három döntetlen mellett két vereség is becsúszott.

A legutóbbi kifejezetten fájdalmas volt a berlinieknek, hiszen az újonc Düsseldorf egy első félidei kiállítás után megtáltosodva győzte le őket, és 4-1 lett a meccs végére.

A magyar edző szerint adható volt mindkét sárga, a játékos persze nem így érezte. Dárdai szerint naiv volt, mindkétszer használta a kezét, amit kiszúrt a játékvezető. 

A szakember elismerte, reális volt a különbség, a szurkolók azonban - hazafelé menet - a reptéren nem szidták, hanem támogatták őket.

"Váratlan és vicces reakció volt, örömteli is, hogy bíznak bennünk és szeretnek bennünket" - mondta a Morgenpostnak Dárdai.

2016 áprilisa után most verték meg a legjobban csapatát - akkor a Gladbachtól kaptak egy ötöst -, de a drukkerek nem felejtették el, hogy a BL-ben érdekelt csapatok közül a Bayernt hazai pályán, a Schalkét idegenben verték meg, míg az éllovas Dortmunddal szemben 2-2-es döntetlent értek el idegenben.

A holland védő, Karim Rekik nemes egyszerűséggel válaszolt a krízist firtató kérdésre, és csak annyit mondott, hogy semmi nem történt, a hatodik meccset meg kell majd nyerni a válogatott szünet után, amikor a Hoffenheim lesz az ellenfél.

Dárdai ennél részletesebben értékelt, és a hullámvölgy okaként azt jelölte meg, hogy a csapata már nem őrzi azt a becsvágyat, ami jellemezte őket a szezon elején. Nem tudtak például a küzdés üzemmódba átkapcsolni, ami egy ilyen meccsen, amikor 10 emberrel kénytelenek felvenni a harcot, elengedhetetlen.

"Vissza kell térnünk az alapokhoz, a válogatott szünetben ezt meg is fogjuk tenni. Nem kell mindig szépen játszani ahhoz, hogy pontokat gyűjtögessünk. A csapat hamis biztonságérzetben volt, és kellemetlen meglepetésekkel lehet így szembesülni."

A sérülés után visszatérő Torunarigháról csak annyit mondott, hogy rossz napja volt, Dilrosunra részletesebben kitért.

Azt gondolja, a szélsőnek szorgalmasan kell dolgoznia, mert kiismerték az utóbbi hetekben. Így már nem is jelent akkora veszélyt, mint a szezon legelső részében.

"Vékony volt a kupameccsen, vékony volt most is. De nagy lehetőség van benne, és ha ilyen alázattal folytatja, akkor nem is fog elszürkülni."

Dárdai a szerb védekező középpályás, Marko Grujic sérülésekor előre jelezte, hogy egy fontos játékosa esett ki, és amióta ő nincs a kezdőben, nem is olyan gördülékeny a csapatjáték, mint vele. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de amióta a Liverpooltól kölcsönkapott Grujic nincs, azóta tart a rossz széria.

Ha minden igaz, a szerb november 24-én már ott lehet a csapatban, amikor a negyedik német BL-csapat, a Hoffenheim lesz az ellenfél.