Erik, Alexandra
EUR 386,09 Ft
USD 366,63 Ft
11 °C
23 °C

Németország kiesett az A ligából

2018-11-17T002511Z 686625769 RC14213BADE0 RTRMADP 3 SOCCER-UEFAN
2018.11.16. 23:39

Hollandia a világbajnok Franciaországgal játszott a Nemzetek Ligája A divíziójának 1. csoportjában. Mindkét csapatnak fontos volt a találkozó: a franciák pontszerzés esetén megnyerték volna a csoportjukat, a hazai pályán játszó hollandok pedig egy győzelemmel biztosíthatták volna bennmaradásukat az legmagasabb osztályban. Utóbbi jött össze, ami azt jelenti, hogy Németország már biztosan kiesett a B ligába.

Franciaország a legerősebb keretével állt ki, azonban így sem volt esélye a hihetetlenül jól játszó hollandok ellen. Ronald Koeman csapata 64 százalékban birtokolta a labdát, 19-szer próbálkoztak lövéssel, amiből 11 el is találta a kaput. Ezzel szemben a franciáknak csak két kaput eltaláló lövésük volt a hét kísérletből, örülhetnek, hogy 2-0-val megúszták a találkozót.

Öf

A 7 pontos Franciaország már lejátszotta az összes mérkőzését a csoportban, míg a 6 pontos Hollandiának és az 1 pontos Németországnak még van egy meccse egymás ellen. Ez azt jelenti, hogy a franciák nem uralják a saját sorsukat, az egymás elleni mérleg miatt a hollandoknak egy döntetlen is elég a németek ellen, hogy megnyerjék a csoportot. Német ország pedig bármit is csinál, már biztosan búcsút inthet az A ligától.

(Borítókép: Memphis Depay és Presnel Kimpembe a Hollandia - Franciaország mérkőzésen 2018. november 16-án. Fotó: Stringer / Reuters) 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét