Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lefulladt Rossi motorja, amikor Csányi felhívta őt

2018.11.19. 13:31

Bemutatták a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi élettörténetét bemutató könyvet hétfőn.

"Ott voltam a bemutatkozó sajtótájékoztatóján, amikor kinevezték a Honvéd vezetőedzőjének. Nyomban szimpatikussá vált. Mindig a frankót mondta, nem beszélt mellé, ami itthon kifejezetten szokatlan volt" - jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón a szerző Ch. Gáll András.

A könyv ötlete már az olasz szakvezető kapitányi kinevezése előtt megvolt.

Rossi a válogatottról is beszélt, és felidézte a tallinni 3-3-as döntetlen utáni nyilatkozatát. Azt mondta akkor, nem biztos, hogy ő a megfelelő ember a posztra. Nem magában kételkedett, de a játékosok az észtek és a finnek elleni győzelemkor mutatták meg és bizonyították be, követik őt.

Marco Rossi 2017-ben - 24 év után - vezette ismét bajnoki címre a Budapest Honvédot, majd a DAC-hoz szerződött, ahol 25 év kapták meg a szurkolók ismét a nemzetközi kupaszereplést.

Bajnoki címig szeretett volna eljutni a DAC-cal, akkor azonban felhívta Csányi Sándor őt.

Ahogy az Olasz meló című könyvében írta, nem kellett bemutatkoznia sem, megismerte a hangját. Amíg beszélt Csányival, vezetett. Pontosabban vezetett volna, mert lefulladt autójának motorja. Ez volt ugyanis a feladat, amire várt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?