Friderika
10 °C
18 °C

Maradona: Az argentin elnök a hibás

2018.11.25. 12:59

Óriási botrány volt a szombati River Plate-Boca Juniors Libertadores-kupa döntőjének visszavágója előtt, amikor a River szurkolók rátámadtak a Boca autóbuszára, a közáporban Carlos Tévez is megsérült, a buszvezető a könnygáztól elájult, a meccs elmaradt, az utcán pedig a két szurkolótábor is összecsapott a rendőrökkel. Diego Maradona is megszólalt az ügyben.

Szerinte Mauricio Macri, Argentina elnöke a hibás, hogy a dolgok idáig fajultak:

„Az elnök becspata a saját népét. Az ígérte, hogy megváltoztatja a helyzete, de a helyzet most rosszabb, mint korábban.

Amit Macri tesz, az a legrosszabb dolog, ami az argentin néppel történik.

Rablások, utcai fosztogatások vannak mindenfelé, amerre a szem ellát. Ez a politikai vezetett oda, hogy egy futballmeccsből utcai zavargások legyenek. Gyűlölöm és mindig is elítéltem az erőszakot. Az, ami történt, az egyértelműen Macri hibája.”

Szombat késő éjszaka sikerült csak a hatalmas káoszt megoldani, a végső döntés szerint vasárnap este 21 órától rendezik majd a meccset. A rendőrség már délelőtt lezárta a Monumental-stadion környékét és nagy erőkkel készül arra, hogy a szombatihoz hasonló eseménysorozatok ne forduljanak mégegyszer elő.

Maradon összesen három szezont húzott le a Bocában, de az Argentinos Juniors volt az egykori argentin sztár nevelőcsapata. Jelenleg a mexikói Dorados csapatát irányítja, amellyel bejutott a másodosztályú bajnokság Aperturájának a döntőjébe, ahol majd az Atlético San Luís lesz az ellenfél.