Judit
3 °C
7 °C

Dárdai erős csapat mellett rekordbevételt varázsolt

2018.11.27. 07:44

A Bundesliga nyolcadik helyén álló Hertha az elmúlt hat fordulóban nem tudott győzni, most mégis örömhírt kaptak a drukkerek. Az elmúlt négy évben először fordult elő ugyanis, hogy nyereségbe fordult a klub mérlege, az adózás után 4,1 millió euró. (1,3 milliárd forint.)

Mindez 152 millió eurós rekordbevétel után alakult ki. Viszonyításként: az előző évben 112,3 millió euró szerepelt a bevételi oldalon. 

A tévéközvetítési jogokból 59,3 millió euró érkezett be a klub számlájára 2018. júniusig. Amíg 2014-ben ezen 18-as a listán a tizenhetedik helyen álltak a beriniek, most a hetedik helyre léptek előre. Az Európa Ligában hat csoportmeccset kaptak csak.

A játékoseladásokból is sok pénz folyt be (19,1 millió euró), miután Weisert a Leverkusennek, Langkampot a Werdernek adták el, míg a japán Haragucsi a Hannoverben folytatta.

Ingo Schiller pénzügyi vezető nagyjából 20 éve van a klub élén, most egyértelműen pozitívan szemléli a folyamatokat, az elnök Werner Gegenbauer is elégedett.

Dárdai Pál 2015. februártól vezeti a Herthát, a jelentős pénzügyi javulás erősen köthető a személyéhez. A csapat játéka többször 50 ezer nézőt vonzott, ami fontos lélektani határ. 

A Hertha még így sincs leggazdagabb klubok közt, hiszen az RB Leipzig 3,44 milliárd euróból gazdálkodhat, igaz ott a főszponzor adja a bevétel jelentős részét. A most második Gladbach gazdálkodik hasonló körülmények közt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?