Árpád
-2 °C
4 °C

Kifütyülték a Bayern München elnökét az éves közgyűlésen

2018.12.01. 17:28

Tegnap tartotta a Bayern München a 2018-as éves közgyűlését. A bajor labdarúgóklub jelentős részben ma is egyesületi tulajdonban van, így az éves gyűlésen az egyesület tagjai ezres nagyságrendben jelennek meg, hogy képviseljék a tulajdonosi érdekeket. Ezúttal szokatlanul sokan voltak közöttük az elégedetlenek, akik a rendezvény egy pontján hangos füttykoncerttel, fújolással és bekiabálásokkal fejezték ki véleményüket a klub vezetőjéről.

Amikor jól mennek a dolgok, a Bayern éves közgyűlése leginkább arról szól, hogy az év vége alkalmából a klubvezetők és a tagok ünnepi keretek között, széles körben megünneplik egymást. Csakhogy a 2018-as év nem volt épp egy fáklyás menet a klub, illetve Uli Hoeness számára. Nem elég, hogy akadt gond bőven, de a klubelnöknek rendre sikerült szerencsétlen nyilatkozatokkal és döntésekkel tovább rontania a helyzeten.

A tagok egy számottevő részének épp ebből, az "egyszemélyes show-műsorból" lett elege, és az olyan arrogáns megoldásokból, mint például a vezetőséget kritizáló Bayern-legenda Paul Breitner kizárása a díszpáholyból. A Hoeness viselkedését és vezetési stílusát elfogadhatatlannak tartók csoportjának képviseletében egy tagtársuk, Johannes Bachmayr tett fel kérdéseket jó 10 percen át az elnöknek a közgyűlés előtt. Beszéde hatalmas tapsot kapott. A színpadon helyet foglaló Bayern-elnök megpróbálta fölényesen elintézni a dolgot, nagyjából annyival, hogy "okosabb lett volna csendben maradni", ám belezavarodott az idézni kívánt közmondásba. Majd azt mondta, hogy ennyi hazugságra nem lehet válaszolni, amire éktelen fütty tört ki a csarnokban, belefojtva bármiféle folytatás lehetőségét.

Hoeness utólag már azt nyilatkozta, hogy szíven ütötte a közönségtől kapott kritika, és a jövőben jobban át fogja gondolni, hogy mit mond a nyilvánosságnak.

A Bayern az idei bajnokságban már 9 ponttal van lemaradva a Bundesligát vezető Dortmund mögött, a csapatot vezető Niko Kovac menesztése mindennapos téma, a nagy edzőfúró kvartett is munkába állt, és a sztárjátékosok sem viselik könnyen a helyzetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?