Árpád
-2 °C
3 °C

Tapló kérdéssel fogadta az első női aranylabdást a híres francia DJ

2018.12.04. 09:43

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn a France Football párizsi gáláján Luka Modrićnak ítélték oda az Aranylabdát, emellett pedig most először a női Aranylabdát is átadták, a norvég Ada Hegerberg vehette át. Ez utóbbi önmagában is történelmi jelentőségű, de az eseményen zenélő francia DJ, Martin Solveig tett róla, hogy tényleg ne lehessen elfelejteni: képes volt ugyanis a díját átvevő Hegerbergtől megkérdezni azt, hogy tud-e twerkelni – írja a BBC.

Az egész jelenet azért volt különösen kínos, mert Hegerberg a díj átvétele után mondott beszédében végig arról beszélt, hogy reméli, inspirálni tudja majd a lányokat arra, hogy higgyenek magukban.

A 23 éves csatár eléggé ledöbbent a kérdésen, az internet pedig rögtön nekiugrott Solveignek: mások mellett a kétszeres Wimbledon-győztes Andy Murray is megszólalt, aki szerint ez egy újabb ékes példája a sportban még mindig jelen lévő szexizmusnak. Mint írta, szó sincs túlreagálásról, mert ez nem egy ártatlan vicc, ő maga egész életében első kézből tapasztalta, hogy mennyire rossz a helyzet.

Solveig az eset után egyébként a Twitteren egy videóban kért bocsánatot, ahol arról beszélt, teljesen megdöbbentették az interneten elszabadult indulatok, ő ugyanis nem akart senkit sem megsérteni. Hozzátette, úgy tűnik, hogy nincs eléggé otthon az angol kultúrában, valószínűleg ezért nem érezte, hogy ezt bárki bántó megszólalásként fogja értékelni.

A DJ kiemelte, csak viccelni próbált, de úgy tűnik, nem volt jó a vicc, emellett pedig arról is beszélt, hogy később egy Frank Sinatra-slágerre táncoltak a norvég játékossal.

Később aztán arról írt, hogy megbeszélte a dolgot Hegerberggel, aki azt mondta neki, hogy értette a viccet. A BBC külön meg is kérdezte az esetről a játékost, aki a lapnak elmondta, nem érezte szexuális zaklatásnak Solveig kérdését, és egyébként is jobban foglalkoztatta az, hogy megnyerte az Aranylabdát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?