Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Máris ugrott a Hertha ingyenebédje

2018.12.15. 18:07 Módosítva: 2018.12.15. 18:10

Csütörtökön mi is írtunk arról, hogy elég ambiciózus vállalást tettek a Hertha játékosai, amire Dárdai Pál úgy reagált, hogy ha tényleg meglesz a hét pont az év hátralévő három meccsén, akkor meghívja az egész csapatot ebédre. Szombaton sokáig úgy tűnt, hogy elég inspiráló az ingyen kaja, de aztán jött Mario Gomez, és egy duplával elintézte, hogy Dárdainak ne kelljen kinyitnia a pénztárcáját.

A Hertha jól kezdte a meccset, a 38. percben pedig a vezetést is megszerezte, egy szépen kijátszott akció végén Mittelstadt elé került a labda, akinek lövésébe ugyan bele tudott vetődni Zieler, de róla a kapuba pattant a labda.

Az előnyt aztán sokáig tartotta is a berlini csapat, de a 64. percben egy egészen csodálatos keresztpassz után González fejjel tette be középre a labdát az érkező Mario Gomeznek, aki közelről vágta be a kapuba a Stuttgart egyenlítő gólját. Nem egészen negyed óra múlva aztán megint ő volt eredményes, ezúttal egy remek beadást fejelt védhetetlenül Jarstein kapujába.

Több gól aztán nem is esett a meccsen, így a Hertha most már legjobb esetben is csak hat pontot szedhet össze idén az Augsburg és a Bayer Leverkusen ellen. Dárdai mondjuk eredetileg a jóval reálisabbnak tűnő négy pontot célozta meg az utolsó három meccsre, úgyhogy ha mégis hatot szerez a csapata, lehetséges, hogy meggondolja majd még azt az ebédet.

A Bayern München hengerelt, simán elintézte a Hannovert, alig több mint 60 perc kellett nekik ahhoz, hogy négy gólt gurítsanak. A Hoffenheim és a Borussia Mönchengladbach meccsén ugyanakkor egy gól sem esett, amivel a Hoffenheim megszakítás nélkül a negyedik döntetlenjét játszotta a Bundesligában. Szalai Ádám a kispadon kezdett, a 63. percben állt be.

A sérült Sallai Roland ezúttal sem volt tagja a Freiburg mérkőzésre nevezett keretének, amely gól nélküli első félidőt követően 2-0-ra kikapott a forduló előtt még sereghajtó Düsseldorf otthonában.