A Championshipbe igazolt a volt Vidi-edző

2018.12.23. 10:53

José Gomes lett az angol másodosztályban szereplő Reading új menedzsere. A portugál tréner 2013 és 2014 között volt a Vidi edzője, azóta a Reading az ötödik csapat, ahol munkát vállal.

Gomes 2013. januárjában lett a Vidi – akkor még Videoton – edzője, a szintén portugál Paulo Sousát váltotta. Komoly eredményei nem voltak, mindössze egy Ligakupa-döntőben elszenvedett vereséget tudott felmutatni, mielőtt menesztették.

A Vidi után a szaúdi al-Taavon csapatánál dolgozott két évig, majd 2016-ban az Al-Ahli vezetőedzője lett. Itt nem jöttek össze a dolgai, ugyanebben az évben még aláírt a Baniyas Clubhoz (Egyesült Arab Emírségek), majd 2017-ben visszatért az al-Taavonhoz. 

2018 nyarán a portugál élvonalban szereplő Rio Ave élére nevezték ki, ahol az elmúlt öt bajnokin csak két pontot szerzett, valamint kiesett a kupából is.  Ennek ellenére a csapat nem menesztette, így a Readingnek vélhetően ki kellett őt vásárolnia a szerződéséből.

Az angol klub jelenleg a kiesés elől menekül, csak a jobb gólkülönbsége miatt van a bennmaradást értő 21. helyen.  • Tippek
  • Lakáshitel