Letartóztatták az Inter-ultrák vezetőjét az olasz szurkoló halála miatt

2018.12.31. 16:44

Az olasz rendőrség letartóztatta az Internazionale legkeményebb ultráinak vezetőjét a múlt heti, Napoli elleni mérkőzés előtt történt szurkolói halálesettel összefüggésben. Az AP által idézett ANSA hírügynökség szerint Marco Piovella ellen gyilkosság a vád.

A nyomozók ugyanis úgy vélik, hogy az Inter-szurkolók kezdték azt az incidens, ami során egy kisbusz halálra gázolta a 35 éves Daniele Belardinellit a milánói San Siro stadion mellett. Az Inter-ultrák kisbuszokkal érkeztek a mérkőzés előtt, hogy a rendőrség figyelmét elkerülve támadhassanak rá a Napoli-keménymagra.

Az összecsapásban, amiben késeket, vascsöveket és egyéb fegyvereket is használtak, négy Napoli-szurkoló sérült meg – az ügyben korábban három Inter-ultrát már le is tartóztattak egyébként.

A december 26-i meccsen a Napoli védőjét, Kalidou Koulibalyt rasszista rigmusokkal is illették a szurkolók, emiatt az Intert kétmeccses stadionbezárásra büntették, és rövid időre az is felmerült, hogy felfüggesszék az olasz bajnokságot. Az Inter szurkolói egyébként a múlt szombati Empoli elleni meccsre sem kísérhették el a csapatukat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport