Árpád
-2 °C
4 °C

A BL-futballista vagy a labdaszedő a tapló?

2018.03.14. 11:20

1-0-ra és Roma-továbbjutásra állt a kedd esti Roma-Sahtar BL-nyolcaddöntő, amikor a 80. percben Facundo Ferreyra, a vendégek argentin játékosa és az egyik labdaszedő között történt valami. A bíró épp az egyik sahtaros kiállítását könyvelte, a Roma készülődött szabadhoz.

Az ukránoknak is csak egy gól kellett a továbbjutáshoz, így siettek, Ferreyra pedig azt látta, hogy a labdaszedőnél két labda van, de egyiket sem dobja be a pályára: az egyik a kezében volt, a másikat maga előtt vezetgette. Messzire kirohant hát az oldalvonalhoz, és kikapta a kezéből a labdát.

Kezével tett egy mozdulatot, majd a labdaszedő háttal átesett az elég magas reklámtáblán.

Megabalhé kezdődött, jöttek a rómások lökdösni Ferreyrát, jöttek a sahtarosok megvédeni őt. Szerencsére nem fajult el a dolog, Ferreyra kapott egy sárgát, és a meccs mehetett tovább.

Mivel csak távoli kamerából látszik az eset, nehéz megmondani, mi történt. Az olaszok szerint Ferreyra durván átlökte a labdaszedőt a palánkon, de ezt azért nem könnyű elképzelni, mert a korlát derékig ért a tinédzsernek, aki olyan magas volt, mint a játékos. Azaz eléggé nagyot kellett volna rajta taszítani, hogy átessen. (Amint az az alábbi fotón jól látszik.)

Embed from Getty Images

Mi is történt?

  • 3670
    Meglökte, de kamuesés
  • 1769
    Meg se lökte, csak kikapta a labdát
  • 1266
    Taplón kilökte

A sráchoz a mentősök is odamentek, persze semmi baja nem lett, bár jó darabig üldögélt a földön.

Az is hozzátartozik még az esethez, hogy már korábban is volt gondja a labdaszedővel egy másik sahtarosnak, neki is úgy kellett kiszednie a kezéből a labdát, mert nem dobta neki oda. Meg az is, hogy a labdaszedők a Roma gyerekfutballistái.

A meccsen maradt az 1-0, a Roma 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutott a nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?