Mi van Szalahhal?

2018.04.05. 11:17

Még nem érték el a céljukat, így nem ünnepeltek az öltözőben a Liverpool futballistái azután, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén, szenzációs első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a Manchester Cityt.

"Senki sem táncolt az öltözőben. Az ütközet 180 percig tart. Akkor kell ünnepelni, ha az ünnep elkezdődik, nem előtte négy héttel - utalt a Liverpool vezetőedzője a távolabbi célra. - A világ legjobb csapatát vertük meg, ez szép teljesítmény. A 3-0 jobb, mint a 2-0 vagy az 1-0, de még nem dőlt el a párharc" - intett óvatosságra a német tréner.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy két különböző félidőt láthattak a szurkolók, az elsőben nagyon aktívan és eredményesen játszottak, az "szinte tökéletes volt", a másodikban viszont szerinte többet kellett volna törődni a futballal, de - ahogy fogalmazott - a Manchester City ellen képtelenség végig irányítani, fölényben lenni.

A legfontosabb az eredmény. Most a Manchester Citynek kell lépnie. Nem hasonlítgatom össze a két csapatot, nem érdekel, hogy jobbak vagyunk-e, engem csak az érdekel, hogy elődöntőbe jussunk

- nyomatékosította.

Klopp említést tett az 52. percben sérülés miatt lecserélt Mohamed Szalah állapotáról is. Mint mondta, az első gólt szerző támadó maga jelezte, hogy érzett valamit a lágyékában, ezért hozta le őt, de a meccs után azt mondta, jobban érzi magát.

"Persze meg kell várnunk a tényleges diagnózist" - tette hozzá.

Szalah 37 gólt lőtt eddig a szezonban, a Liverpool legkiemelkedőbb játékosa, így a fél város leginkább azt szeretné tudni, mikor játszhat újra. Szombaton Everton-Liverpool városi rangadó jön, aztán a City-visszavágó, egy nagyon szűk hét múlva.

Klopp arra utalt, erősen kétséges, hogy Szalah az Everton ellen ott legyen.

Pep Guardiola, a manchesteri csapat vezetőedzője szerint jó hozzáállással kezdték a mérkőzést, a Liverpool mégis előnybe került, majd hiába próbáltak meg játszani, ahogy szoktak, a hazai csapat újabb két gólt tudott szerezni.

Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A második félidőben mindent megpróbáltunk a szépítésért, és meghatározó lehet, hogy ez nem jött össze

- vélekedett.

A katalán tréner nem érezte úgy, hogy bánnia kellene valamit, szerinte nem úgy mentek fel a pályára, hogy ez legyen a vége, a második félidőben pedig már nagyon jól játszottak.

"Most senki sem gondolja, hogy továbbjutunk, de meg kell próbálnunk meggyőzni magunkat, hogy meg tudjuk csinálni. A saját stílusunkhoz kell ragaszkodnunk" - hangsúlyozta Guardiola.

A visszavágó kedden lesz. (MTI/Index)  • Hírek
  • Személyi kölcsön