Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iniesta már szünetben megmondta, mi lesz

2018.04.11. 18:23

Hiába nyerte az első meccset otthon 4-1-re, idegenben 3-0-ra leégett, és kiesett a Barcelona a Bajnokok Ligájából kedden, az AS Roma ellen.

Már a 6. percben gólt kaptak, ugyan a szünetben még csak 1-0 volt, az egyik olasz tévé kamerája megörökítette a pillanatot, ahogy Andrés Iniesta megjósolja a kiesést.

"Ha így folytatjuk tovább, az lesz a vége, hogy kiesünk"

- mondta útban a második félidőre az öltözőfolyosón két társának, Sergi Robertónak és Samuel Umtitinek.

A Barca nem úgy folytatta, még rosszabbul, ki is esett. Pedig amikor Iniestát a 81. percben lecserélte Ernesto Valverde edző, még továbbjutók voltak, igaz 2-0-nál már nyakukon volt a kés.

Iniesta tőle szokatlanul dühöngött egy sort a kispadon. Lefelé menet levegőnek nézte Valverdét, majd leült, eldobta a dzsekijét, egy vizespalackot földhöz vágott.

Két perc sem telt el, bekapták a harmadik gólt, alig hitte el, mikor a pálya felé fordult.

A meccs után elmondta, lehet hogy ez volt az utolsó BL-meccse: április 30-ig kell jeleznie a klubnál, akar-e maradni a következő szezonra, de még nem tette meg. Májusban lesz 34 éves, egy idény még beleférhetne, de a római kudarc biztosan visszaveti őt is. Állítólag Kínából csábítják.

Iniesta Barcelona-nevelés, 2002-ben mutatkozott be a nagycsapatban. Azóta 665-ször lépett pályára, 56 gólt szerzett középpályásként.