Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

40 millió eurós mezszponzort hozott a Romának a Barca-verés

2018.04.24. 09:23

Hároméves, legalább 40 millió eurót érő mezszponzori szerződést jelentett be hétfőn a Roma és a Qatar Airways.

A megállapodás azonnal érvénybe lép, tehát már kedd este, a klub Liverpool elleni, idegenbeli BL-elődöntőjén ott lesz a felirat De Rossiék mellkasán.

A Romának 5 éve nem volt mezszponzora.

James Pallotta klubelnök elmondta, nyolc hónapja tárgyaltak a légitársasággal. Nem emelte ki, de a megállapodást biztosan segítette, hogy a Roma váratlanul kiverte a Barcelonát a BL-negyeddöntőben, és 1984 után, a BL-korszakban pedig először játszhat elődöntőt a legfontosabb európai kupában.

Az effajta együttműködések a legritkább esetben kezdődnek szezon közben.

A 40 millió euró ráadásul csak az alapösszeg, a sikerek még további bónuszokat is jelentenek az egyesületnek. A Qatar Airways 2013-tól múlt nyárig épp a Barcelona mezszponzora volt.

A klub még sosem írt alá ilyen fontos szerződést, az egyik legjövedelmezőbb, amit olasz csapat valaha kötött

- idézte a Gazzetta.it Pallottát.

A Roma keddi mezét az anfieldi elődöntőre a csapatkapitány, Daniele De Rossi mutatta be. (A meccs 20:45-kor kezdődik, tévében a Sport1, online az Index közvetíti.)

De Rossinak ennél is fontosabb feladata volt hétfőn, hogy a csapattársakkal együtt virágcsokrot helyezett el a Liverpool Hillsborough-emlékművénél a tragédia 29. évfordulójára.