Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legvalószínűtlenebb ember vette el Neymar és Rooney BL-rekordját

2018.04.25. 10:54

Egy gólpasszt adott az 5-2-es Liverpool-Roma BL-elődöntőn a hazai csapat középpályása, ezzel megelőzte Neymart és Wayne Rooney-t: egy BL-szezonban 8-nál több asszisztot eddig senki nem adott, neki összejött a 9.

Balhátvéd is volt, így kissé megdöbbentő, de ne feledjük, ő inkább szélső középpályás, vagyis az új rekorder neve:

James Milner.

A Liverpool-csatárok sem tétlenkedtek, a szenzációs Szalah és Firmino is olyat tett, amit korábban senki a BL-ben: két gólt szereztek és két gólpasszt adtak fejenként egy elődöntőn. Szalahé rekordja volt meg korábban, ő két gólja után adott két gólpasszt, az első négy gólban benne volt, Firmino két korai asszisztja után - Szalahnak - a második félidőben zárkózott fel a duplával.

Csatártársukkal, a szupertriót kiegészítő Manéval együtt pedig a Real Madrid BBC-jét - Bale, Benzema, C. Ronaldo - fogták be: 28 gólnál járnak a BL-évadban.

Mané lőtte a harmadikat, így nyolcgólos a BL-ben, Szalahnak és Firminónak 10-10 van. A BBC-nek 2013-14-ben jött össze ennyi: Cristiano Ronaldo 17-et, Bale hatot, Benzema ötöt rúgott akkor.

Természetesen a Liverpool-hármas nem tervezi, hogy megáll ennyinél, egy meccsük még biztosan van, a visszavágó, jövő szerdán.