Jácint
17 °C
31 °C

Sose láttam ennyi helyzetet elődöntőben, főleg a Real ellen

2018.04.26. 08:48

A Real Madrid idegenben 2-1-re győzte le a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén, de Zinedine Zidane edző szerint nincsenek megnyugtató előnyben.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, de elég sok problémánk volt az első néhány percben a játék kontrollálásával. Messze van még a párharc vége, több mint valószínű, hogy a Bayern képes győzni a Bernabeuban, de azért örülünk, hogy 2-1-re győztünk Münchenben" – nyilatkozta Zidane.

A Real a negyeddöntőben 3-0-s előnyről indult a Juventus elleni visszavágón, de az olasz csapat képes volt három gólt rúgni, és csak a meccs ráadás perceiben megadott 11-es döntött a javára. Zidane-nak ez figyelmeztető jel volt.

„Tudjuk, hogy egy meccsel még nem lefutott a párharc. A Juventus elleni meccs után a Bayern elleni eredményt is más szemmel kell néznünk, különben nagyon rosszul jöhetünk ki az egészből. Nem lehet még egy olyan esténk, mint amilyen akkor volt." 

A Bayern-játékos Thomas Müller reakciója egy kihagyott helyzet után
A Bayern-játékos Thomas Müller reakciója egy kihagyott helyzet után

„Furcsa mérkőzés volt. A Madridnak saját hibáinkból ajándékoztunk két gólt. Nagyon jó helyzeteink voltak, de nem éltünk azokkal. Ezután nem lepődhetünk meg a vereségen. Ha ilyen sok helyzeted van, és nem lövöd be, nem nyerhetsz" – értékelt Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője.

„Minden meg fogunk tenni a jövő héten, hogy ezt az eredmény kijavítsuk. Ez a kötelességünk. Az elődöntők kétmeccsesek, nézzük meg, mi történik két mérkőzés után. Nem érdemeltük meg a vereséget, ebben biztos vagyok. Nagyon sok helyzetünk volt, és ez elég különös. Sosem láttam még ilyen sok helyzetet egy elődöntőben, főleg nem egy olyan csapat ellen, mint a Real Madrid. Egyszerűen nem voltunk elég halálosak" – mondta Heynckes.