Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Marcelo egyet elismert a nem befújt büntetőkből

2018.05.02. 11:37

A Real Madrid szerencsét sem nélkülöző döntőbe jutása után a csapat brazil védője, Marcelo elismerte, hogy Cuneyt Cakir játékvezetőnek büntetőt kellett volna adnia az első félidő végén elkövetett kezezéséért. Ezzel egy elmaradt tizenegyest már egészen biztosan számon lehet kérni a török bírón, de valószínűbb, hogy kettőt is elfelejtett megadni a kedd esti Bl-elődöntőben a Bayern München javára. 

Marcelo a mérkőzés után azt nyilatkozta az esetről:

Kezezés volt, a kezemet érte (a labda), és azt gondolom, hogy ez büntető.

– majd hozzátette:

„Ha nem ezt mondanám, akkor hazudnék, de ilyen a futball".

A sportszerű beismerés valószínűleg nem sokat javít a Bayern München szurkolóinak hangulatán, illetve a szituáció annyira egyértelmű volt, hogy nem sok értelme lett volna tagadni a dolgot. Arra viszont már sokkal nehezebb racionális magyarázatot találni, hogy három játékvezető együttesen sem volt képes megszülni a helyes döntést az esetnél.

Főleg, hogy a háromból kettő tökéletesen láthatta, mi történt, csak a partjelző elől takarhatta el a dolgot Marcelo teste. De lehet, hogy a Real elleni büntetőhöz mind a háromnak látnia kellett volna, csak akkor érvényes. Mint a súlyemelésben a három fehér lámpa. 

Kevésbé volt egyértelmű, de így is erősen tizenegyest érőnek tűnt Ramos szabálytalansága Lewandowsi ellen. Most a második esetről beszélünk, ami az 52. percben történt, mert az elsőnél – még az első félidőben – a lengyelt dúvadként letaroló védő legalább elérte a labdát is, mielőtt megérkezett volna a csatár térdhajlatába. A másodiknál viszont hasonló luftot rúgott, mint Benatia az előző körben, a Real Madrid Juventus ellen megadott utolsó perces büntetőjénél, majd hátulról beleszállt a csatárba.

Mindez Cakir szerint nem merítette ki a büntető fogalmát, ugyanakkor a spanyol AS sportlap állandó szakértője, Iturralde González szerint egyértelműen tizenegyes járt volna ezért is.

Érdekesség, hogy a Bayern elleni első meccset követően is két elmaradt madridi büntetőt lehetett számonkérni a játékvezetőn, akkor Carvajal rántotta le Lewandowskit egy szögletnél, egy másik esetben pedig hátulról lökte fel, de ezekért sem járt tizenegyes. 

A nagy kérdés tehát:

Hány tizenegyest úszott meg a Real Madrid kedd este?

  • 8169
    Kettőt
  • 2502
    Egyet
  • 1598
    Egyet sem