Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zidane-nak nem kéne a 44 gólos Szalah Ronaldo helyére

2018.05.22. 14:47

Cristiano Ronaldónak a spanyol futballbajnokságban nem ment igazán jól a játék, de Zinedine Zidane edző szerint nem szabad kritizálni a csatárt, a Bajnokok Ligájában utolérhetetlen, és nem is cserélné el a szezonban 44 gólt szerző liverpooli Mohamed Szalahra. 

000 158753

Ronaldo a BL-szezon 12 mérkőzésén 15 gólt szerzett, igaz a Bayern München elleni elődöntős párharcban nem talált be, de Zidane nem aggódik, szerinte előrelép csatára a szombati BL-döntőre. Az ellenfélnél Szalah a legveszélyesebb csatár, Zidane-t meg is kérdezték egy sajtótájékoztatón, hogy elcserélné-e Ronaldóra.

„Nem, itt van nekem Cristiano, és inkább a saját játékosaimról beszélek. Cristiano tudja, hogy egy futballistának nehéz pillanatai is vannak. Ezért ő a legjobb. Néhány játékos szenved nyomás alatt, mások pedig éppen ellenkezőleg, ő az utóbbiak közé tartozik. Legyünk óvatosak a kritikákkal."

A Real arra készül, hogy sorozatban harmadszor nyerje meg a BL-t, a Liverpool 2007 után először játszik döntőt, de Zidane szerint ez nem befolyásolja a motivációjukat.

„Senki sem mondhatja nekünk, hogy kevésbé vagyunk éhesek, mint mások. Senki. Mi vagyunk a Madrid. Mindig többet akarunk, és mindent kiadunk magunkból, és ezt megpróbáljuk a legjobb módon megtenni."

A Real-edző még nem beszélt a kezdőről, de a legtöbben azért arra számítanak, hogy felrakja a BBC-t, újra együtt játszik majd Karim Benzema, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo.