Orbán
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Zidane-nak nem kéne a 44 gólos Szalah Ronaldo helyére

2018.05.22. 14:47

Cristiano Ronaldónak a spanyol futballbajnokságban nem ment igazán jól a játék, de Zinedine Zidane edző szerint nem szabad kritizálni a csatárt, a Bajnokok Ligájában utolérhetetlen, és nem is cserélné el a szezonban 44 gólt szerző liverpooli Mohamed Szalahra. 

000 158753

Ronaldo a BL-szezon 12 mérkőzésén 15 gólt szerzett, igaz a Bayern München elleni elődöntős párharcban nem talált be, de Zidane nem aggódik, szerinte előrelép csatára a szombati BL-döntőre. Az ellenfélnél Szalah a legveszélyesebb csatár, Zidane-t meg is kérdezték egy sajtótájékoztatón, hogy elcserélné-e Ronaldóra.

„Nem, itt van nekem Cristiano, és inkább a saját játékosaimról beszélek. Cristiano tudja, hogy egy futballistának nehéz pillanatai is vannak. Ezért ő a legjobb. Néhány játékos szenved nyomás alatt, mások pedig éppen ellenkezőleg, ő az utóbbiak közé tartozik. Legyünk óvatosak a kritikákkal."

A Real arra készül, hogy sorozatban harmadszor nyerje meg a BL-t, a Liverpool 2007 után először játszik döntőt, de Zidane szerint ez nem befolyásolja a motivációjukat.

„Senki sem mondhatja nekünk, hogy kevésbé vagyunk éhesek, mint mások. Senki. Mi vagyunk a Madrid. Mindig többet akarunk, és mindent kiadunk magunkból, és ezt megpróbáljuk a legjobb módon megtenni."

A Real-edző még nem beszélt a kezdőről, de a legtöbben azért arra számítanak, hogy felrakja a BBC-t, újra együtt játszik majd Karim Benzema, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo.