Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beperelték Sergio Ramost egymilliárd euróra

2018.05.29. 11:23

A Real Madrid végül könnyedén, 3-1-re győzte le a Liverpoolt a Bajnokok Ligája döntőjében. Azonban az első félidőben, még 0-0-ás állásnál Sergio Ramos csúnyán lerántotta az egyiptomi Mohamed Szalahot: az esetnek sérülés lett a vége, a liverpooli csatárnak pedig még a világbajnoksága is veszélybe került.Arról lehet vitatkozni, hogy ez mennyire volt szándékos (mi is megtettük), ezzel együtt is sokaknál nagyon kihúzta a gyufát a Real Madrid spanyol védője.

Egy egyiptomi ügyvéd beperelte egymilliárd euróra, illetve 450 ezren írtak alá egy online petíciót, hogy büntessék meg a sportszerűtlen viselkedéséért.

Az egyiptomi ügyvéd, Szada el-Balad egymilliárd eurós (318 milliárd forint) kártérítési pert indított Sergio Ramos ellen. Szerinte Ramos szándékosan okozott sérülést, amivel nem csak Szalahnak, de Egyiptomnak is komoly károkat és fájdalmakat okozott.

Ramosnak természetesen nincs egymilliárd eurója (de még száz se nagyon, olyan 80 millióra becslik a vagyonát), a realitásokat nézve pedig el-Balad már egymilliónak is biztosan nagyon örülne. Egyébként nem tartaná meg a pénzt, hanem egy egyiptomi segélyszervezetet támogatna vele.

Itt még azonban nincs végük a spanyol védő elleni támadásoknak, a change.org nevű oldalon ugyanis petíciót indítottak ellene, amiben arra kérik az aláírók az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetséget, hogy a felvételek alapján tegyenek valamit a Ramos és a hozzá hasonló hasonló játékosok ellen.