16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

Óriási csend volt a Liverpool öltözőjében, a repülőn is

2018.05.30. 20:47

Még egy évig köti a szerződése a Liverpoolhoz Bogdán Ádámot, a magyar válogatott kapusát, aki a Bajnokok Ligája szombati döntőjére is elkísérte a klubját Kijevbe.

A Sport1 Mai helyzet című műsorában azt is elmondta, mit tapasztalt a Reallal szemben 3-1-re elveszített finálé után.

Budapestről repültem Kijevbe, izgalmas volt, mert fél órát késett a gépem, egy kocsival vittek a hotelhez, és húsz percem volt átöltözni az új melegítőbe, amit direkt a BL-döntőre gyártottak.

Onnan fel a buszra, és a csapattal a stadionba. Utána pedig a csapattal utaztam vissza Liverpoolba annak a reményében, hogy egy kis ünneplés lesz, de pont az ellenkezője volt” – idézte fel, mi történt a meccs előtt.

A meccs után pár nappal már elkezdi ő is, és mindenki más feldolgozni az eseményeket. Az egész este és éjszaka nagyon szürreális élménye volt, mert nagyon pozitív hangulatban érkezett mindenki, a szurkolók és a játékosok is, aztán az lett, ami, ráadásul egy személyes tragédiával is ötvözve.

30127706 1940555872653495 5280860589072056320 n
Fotó: Facebook / Bogdán Ádám

„Nem az volt, hogy a Real lemosott minket, és volt egy külön drámája is, személyre szabva a kapusunkra. Óriási csend volt az öltözőben és a repülőn is, hajnali ötkor szálltunk le Liverpoolban, akkor kezdték megbeszélni az eseményeket, hogy mondjuk Ramos hogyan vitte le Szalahot.

Hogy lehet valaki ilyen, hogy ezt kigondolja, és meg is csinálja.

Azt gondolom, az volt a fordulópontja a mérkőzésnek, bármennyire is benne voltak az egyéni hibák az eredményben, ott azon nyomban megváltozott a játék képe. A Realnak az a fajta veszélyérzete, hogy a Szalah bárkit le tud futni, ilyenkor elmúlik, ezáltal könnyebben tudtak előre törni.”

Személyesen próbálta ő is vigasztalni a 24 éves Loris Karius kapust, aki elképesztő hibákat csinált, felkínálta Benzemának az első gólt, majd a hajrában beejtette a kapuba a walesi Gareth Bale 35 méteres, nem túl jól helyezett és nem is túl erős lövését.

Bogdán lényegesen kisebb hibákat követett el, mint kollégája, a német edző, Jürgen Klopp mégis könnyen lemondott róla.

„Az én esetemben nyilvánvalóan számít, hogy egy edzőnek mennyire vagyok szimpatikus. Nem feltétlenül, mint ember, hanem mint játékos, hogy mennyit lát benned. Ha nem lát benne sokat, akkor azok után a hibák után, amik bekövetkeznek bármelyik kapus életében, félre lehet tolni.

Ha viszont van egy kapus, akiben sokat lát, akit szeret, és szimpatikus számára az, amit csinál, akkor ezeken túl lehet lendülni.

Az egy más kérdés, hogy egy BL-döntő után kinek kell megfelelni, mennyit tud bevállalni egy edző, és mennyire megy szembe a médiával. Ez egyébként nem sokszor volt jellemző Jürgen Kloppra, hogy nagyon ellene menne a médiának.”

Bogdán szerint, csak az idény elején derül ki, hogy Karius maradhat-e a csapatban.

Önmaga jövőjéről megerősítette, amit áprilisi interjúnkban mondott. Bármennyire is szereti Angliát, szívesen váltana, és Olaszországba boldogan költözne.   • Hírek
  • Hírek