Három gólt hozott össze Ronaldo, simán verte a Napolit a Juventus

2018.09.29. 20:27

A Serie A-t veretlenül vezető Juventus fogadta a második helyezett Napolit az olasz bajnokság hetedik fordulójában. A vendégek kezdtek jobban, már a 10. percben megszerezték a vezetést, de ennél többre nem futotta, Cristiano Ronaldoék végül simán behúzták a rangadót. 

Nem alakult jól a mérkőzés a hazaiaknak, egy teljesen ártalmatlannak tűnő szituációból kaptak gólt a 10. percben.

Bonucci adta el a labdát, a Napoli pedig tökéletesen használta ki a helyzetet, Mertensnek végül már csak az üres kapuba kellett gurítania. A vendégek ugyanakkor nem örülhettek sokáig, a Juventus már a 26. percben kiegyenlített.

Ronaldo kapta meg a labdát a pálya szélén, cselezgetett egy kicsit, majd tökéletesen ívelte Mandzukic fejére a labdát. Nem ez volt azonban az utolsó összjáték a két játékos között: a második félidő elején Ronaldo találta el a kapufát, a kipattanó labda pedig a horvát klasszis elé került, aki ezúttal sem hibázott.

Nem volt egy kidolgozott akció, de a gól az gól, a 49. percben már a Juventusnál volt az előny.

A Napoli játékosok nem nagyon tudták kezelni a kialakult helyzetet, ami Mario Rui csúnya talpalásában csúcsosodott ki:

Az eset sárgát ért, és mivel Ruinak már volt egy, az 58. percben 10 emberre fogyatkozott a vendég csapat.

Ezek után már könnyű dolga volt a címvédőnek, a Napoli nem jelentett komoly veszélyt. Ronaldo még a biztonság kedvéért Bonuccinak is kiosztott egy gólpasszt a mérkőzés végén (bár nem szándékosan, egyszerűen olyan rosszul fejelt egy szöglet után, hogy a labda az üresen álló Bonucci elé pattant), beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.