Hiányzik Ronaldo? A Realnak igen

2018.10.15. 11:29

Cristiano Ronaldo a vb után a Juventusra és beilleszkedésére koncentrál, meg hát a Nemzetek Ligája (NL) nem is az a véresen komoly sorozat, ami akkora kihívást jelentene, így az ősszel nem játszik a válogatottban.

Eddig négy meccset játszottak nélküle a portugálok, de a hiánya nem nagyon tűnik fel: az első, ikszük után hármas nyerősorozatban vannak. Ráadásul az az otthoni döntetlen is magyarázható, ugyanis a vb-döntős horvátokkal játszották, barátságos meccsen, még szeptember elején.

Azt sem lehet mondani, hogy esetleg a gólok kevésbé jönnének a szupersztár nélkül, ugyanis a négy meccsükön 8 gólt rúgtak, és nívós ellenfeleknek, nem Andorráknak vagy Gibraltároknak.

  • Portugália-Horvátország 1-1
  • Portugália-Olaszország 1-0
  • Lengyelország-Portugália 2-3
  • Skócia-Portugália 1-3

A középső kettő az NL-ben volt, vasárnap a skótokat verték teljesen simán edzőmeccsen. Helder Costa, Eder és Bruma lőtte a gólokat: az elsőt szépen kijátszották, a második szabadrúgás utáni, pontos fejes, a harmadik meg védhetetlen bomba egy kisebb szóló végén, brazil ronaldós átlépős cselek után.

De a középső gól sztorija a legjobb, ugyanis Eder első találata azóta, hogy 2016-ban a hosszabbításban eldöntötte az Európa-bajnoki döntőt. 27 hónap után talált be újra.

Cristiano Ronaldo tehát nyugodtan foglalkozhat a Juvéval, ezt is teszi, mióta ő ott játszik, minden meccsét megnyerte a csapat, 10-nél járnak zsinórban. A szupersztár exklubja, a Real Madrid kevésbé áll jól, ők négy meccse nyeretlenek, ebből három vereség, és ezen a négy mérkőzésen gólt sem rúgtak.