Mourinho: Chiellini és Bonucci taníthatna a Harvardon

2018.10.24. 10:59

José Mourinho, a Manchester United szakvezetője dicsérte Juventus futballistáit, miközben ismét kritizálta saját klubjának vezetőit.

A portugál edző az 1-0-s vereség után elmondta: a BL egyik favoritjával szemben maradtak alul, és a második félidőben nyújtott játékukkal akár más eredményt is elérhettek volna.

"A Juventus elrejtette a labdát, és ez frusztrálttá tett minket az első félidőben. A másodikban viszont már agresszívabban játszottunk, játékosaim nagy erőfeszítéseket tettek."

Kiemelte, az ellenféltől elsősorban a két középső védő, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci tett rá nagy benyomást.

"Elmehetnének a Harvardra oktatni, hogyan kell belső védőt játszani."

Mourinho arról is beszélt, hogy már a sorsolás pillanatában tudták, hogy a Juventus mögött csak a második helyért csatázhatnak a Valenciával a csoportban, amellyel szemben a harmadik forduló után kétpontos előnyük van.

chiellucci

A Manchester United edzője a nyáron gyakran bírálta a klub visszafogott átigazolási stratégiáját - annak ellenére, hogy 2016-os érkezése óta már közel 400 millió fontot (147 milliárd forintot) költöttek játékosvásárlásra -, ezt a vereség után sem felejtette el megemlíteni.

"A Juventus szintjén akarunk lenni? A Barcelonáén? A Real Madridén? A Manchester Cityén? Hogyan érhetnénk ezt el?" - tette fel a költőinek szánt kérdést Mourinho, majd egy újságírói kérdésre, miszerint "erősítésekre lenne-e szüksége", határozott igennel válaszolt.

Massimiliano Allegri, a Juventus trénere kiemelte: futballistái az Old Traffordon megmutatták, egy mérkőzésen mikor és hogyan kell lelassítani, valamint felgyorsítani a játékot. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Csok