Két kivételes van, Messi meg én

2018.10.30. 14:21

Cristiano Ronaldo France Footballnak adott interjújából már szemezgettünk, kiderült, miért hagyta el a Real Madridot. A Juve 33 éves új klasszisa beszélt játékostársairól is, illetve arról, meddig tervezi a pályán maradni. Szavaiból kiderül, egy embert kezel a saját szintjén.

"Az én koromban már senki nem szerződik nagy klubtól egy másik nagy klubhoz 100 millióért. Az én koromban, és tisztelettel mondom azokra nézve, akik megtették, már Kínába, az Emirátusokba vagy Indiába mennek, hogy befejezzék a karrierjüket. Nem maradnak már ugyanazon a szinten. Büszke vagyok rá, hogy én nem így gondolkozom. Más állatfaj vagyok, más atléta, más személyiség más aggyal. Nem mondom, hogy jobb vagyok, csak más. És lehet, hogy emiatt vagyok a hegy csúcsán 12 éve" - fejtegette.

Cristiano Ronaldo 2002-ben tűnt fel, 2003-ban igazolt a Sportingból a Manchester Unitedbe, azóta folyamatosan az elithez tartozik, nagyjából 2006-tól a világ három legjobbja között számolhatunk vele. Sőt, inkább kettő, ahogyan arra ő is céloz.

"Hány játékos képes a legmagasabb szinten maradni tíz évnél is tovább? Egy kezem két ujján meg tudom számolni. Kettő: Messi meg én."

A portugál februárban tölti a 34-et, de el kell keserítenie az ellendrukkereit.

Vannak, akik szeretnék, ha a korszakom végén járnék. De nem így van. Itt vagyok és itt is maradok. Mert megérdemlem. Az eredményeim önmagukért beszélnek. A kor csak a fejben létezik, ezért képes vagyok a csúcson folytatni. Tudom, hogy egy nap véget ér, négy, öt, hat év múlva, meglátjuk."


A France Footballnak szót ejtett természetesen az Aranylabda-esélyesekről is. Úgy érzi, ő megérdemli az újabb kitüntetést, amit megkaphat szerinte Griezmann, Szalah, Modric vagy Mbappé is. Azon viszont nem lepődne meg, ha Messi idén nem kerülne be az első háromba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Csok