Ronaldo jobban kezdett a Juventusban, mint 60 éve bárki

2018.10.31. 11:16

A döcögősnek tűnő kezdés ellenére mindössze 10 mérkőzés kellett Cristiano Ronaldónak, hogy beállítson egy 61 éves gólrekordot a Juventusnál. Legutóbb a legendás wales-i csatár, a Leeds Unitedtől 1957-ben torinóba igazoló John Charles lőtt annyi gólt az első tíz bajnoki meccsén, mint az ötszörös aranylabdás portugál.

Ronaldo – ahogy egykor Charles – már 7 gólnál jár, ami az AS cikke szerint több, mint amennyit bárkinek sikerült összehoznia az elmúlt 60 évben az első tíz meccsén a Juve színeiben. Pedig csatárposztra igazolt sztárokból nem volt éppen hiány a klubnál, ám Higuain, Tevez vagy Pippo Inzaghi sem jutott tovább 6 gólnál, míg Trezeguet, Zlatan Ibrahimovic vagy Del Piero "csak" minden második meccsén lőtt gólt átlagban hasonló idő alatt.

A rekordot az Empolinak lőtt duplával állította be Ronaldo, amiből a második gól egészen parádés volt.

Ronaldo bombagólja az Empolinak

Charles végül bajnoki címmel és 28 góllal zárta első olasz szezonját, egyik sem tűnik elérhetetlen célnak a portugál számára.

Ami pedig végképp fantasztikussá teszi Ronaldo statisztikáját, hogy a 7 gólon felül 4 gólpasszt is kiosztott, azaz átlagban 1,1 gólban volt döntő érdeme mérkőzésenként.

Ronaldo nemrég a France Footballnak azt nyilatkozta, hogy leginkább az elnök, Florentino Perez miatt hagyta ott 9 év után a Real Madridot, mert azt érezte, hogy már nem tekintenek rá úgy, mint korábban. 

Az hogy Ronaldo ilyen teljesítményre volt képes egy számára  új bajnokságban, arra utal, hogy tökéletesen beilleszkednie, illetve megtalálnia a hangot új edzőjével. Mindezt az említett interjúban a játékos is megerősítette.

"Nagyszerű a kapcsolatom Massimo Allegrivel. Szakmailag bárkivel felveszi a versenyt, emellett nagyon szeret nevetni, ugyanakkor végtelenül profi, mint az egész klub. Én is pont ilyen vagyok, ezért tökéletesen illik hozzám ez a környezet."