Ronaldo szenzációs alakításához Chiellini tanár úr is kellett

2018.11.28. 09:31

A Juventus egy-két pontrúgást leszámítva idegeskedés nélkül verte 1-0-ra a Valenciát a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A Torinóban rendezett mérkőzésen a hazaiak több szép akciót is összehoztak, Ronaldo pedig amellett, hogy rúgatott egy gólt Mandzukiccsal, adott a horvátnak egy olyan labdát, amire még sokáig emlékezni fogunk. A z egész onnan indult, hogy Chiellini bemutatta, miért nevezte José Mourinho nemrég egyetemi tanárnak.

A Juve 34 éves, százszoros olasz válogatott középhátvédje a 81. percben, 1-0-s vezetésnél kamatoztatta látványosan tengernyi rutinját, majd higgadt magabiztossággal el is indította a kontrát. Miután a Douglas Costa-Cuadrado páros átszaladt a pályán a labdával, Costa enyhén túlmért íveléssel találta meg a tökéletes ütemben induló Ronaldót. A portugál pedig olyan elegánsan tartotta bent mellel-vállal, majd tette vissza lezseren, még az alapvonal felett egy remek bokamozdulattal lövésre a labdát Mandzukicnak, hogy azt látszólag nem lehetett nem jól befejezni, de a horvát mégis elsutázta.

Bár a helyzet kimaradt, a Valencia ellen is látszott, hogy Mandzukic és Ronaldo remekül megérti egymást a pályán. A Juventus egyetlen, győztes gólja is ebből az együttműködésből született szerda este.  • Tippek
  • Bankszámla