A kínaiak miatt nem igazolt Ronaldo a Milanba

2018.12.06. 17:07

Cristiano Ronaldo idén nyáron igazolt át a Real Madridtól az olasz bajnok Juventushoz, ahol maradéktalanul hozza a tőle megszokott klasszis formát. A torinói csapat 112 millió eurót fizetett érte, ami legnagyobb összeg valaha 30 évnél idősebb játékosért. Az AC Milan korábbi sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli ugyanakkor azt állítja, ezt a milánói csapat is ki tudta volna fizetni, és csak a tulajdonosváltáson múlott, hogy Ronaldo ma nem piros-feketében játszik.

A korábbi sportigazgató szerint már minden megvolt beszélve, megegyeztek a felek a portugál klasszis fizetéséről és átigazolási díjáról is, azonban a kínai Li Yonghong blokkolta a transzfert.

Megerősítem, amit korábban mondtam: nagyon jó esélyünk volt arra, hogy leigazoljuk Cristiano Ronaldót. Ha a jelenlegi tulajdonosnál lett volna akkor a klub, akkor Ronaldo most az AC Milan mezében futballozna. 

nyilatkozta Mirabelli, majd hozzátette, hogy a portugál klasszist egyáltalán nem zavarta, hogy nem játszhat a Bajnokok Ligájában. Állítása szerint az ötszörös aranylabdás szívesen játszott volna az Európa Ligában (ezt elég nehéz elhinni), azt ugyanis eddig még úgy sem nyerte meg.

Ronaldo egyelőre pazar formában játszik a Juventusban. 18 tétmeccsen már 11 gólnál és hét gólpassznál jár, átlagosan 86 percenként talál a kapuba. Vezérletével a torinói csapat magabiztosan vezeti az olasz bajnokságot, illetve a Bajnokok Ligájában is vezeti a csoportját.  • Hírek
  • Bankszámla