C. Ronaldo közelről lő a Realra és az Aranylabdára

2018.12.11. 07:59

Hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis mesélt a Real Madrid és a Juventus közötti különbségről, az Aranylabdáról, a csapattársaival kötött fogadásokról, illetve kicsit odaszúrt Lionel Messinek is.

A Juventusé a legjobb közösség, ahol valaha is játszottam. Mi itt egy csapatot alkotunk. Más helyeken vannak olyan személyek, akik a többiek fölé helyezik magukat, de a Juventusban erről szó sincs. Ha Dybala vagy Mandzukic nem lő gólt, ők még mindig boldogak és tudnak mosolyogni. Nagyon más itt, mint a Real Madridban; ez egy igazi család

– mondta Ronaldo, aki kiemelte, hogy már egyáltalán nem érdekli a Real Madrid.

A spanyol csapat számára már a múlté, most a Juventusszal szeretne nyerni, és ha a Bajnokok Ligájában a Real Madriddal kell megküzdeni, akkor is 100 százalékot fog nyújtani.

Soha nem fogadtam még Allegrivel az edzések alatt, de Dybalával, Mandzukiccsal, Khedirával már igen. A tét általában pár euró vagy egy üveg bor, és az esetek 99 százalékban én nyerek. Az öltözőben van is egy három üveg borból és 200-300 euróból álló gyűjteményem

– meséli Ronaldo, majd kitér az ötszörös aranylabdás Messire is, finoman utalva rá, hogy az argentinnal ellentétben ő váltott, és több országban is bizonyított már.

Fantasztikus játékos, de nem hiányzik, hogy versengjek vele. Játszottam Angliában, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában, míg ő egész pályafutása alatt Spanyolországban volt. Talán neki nagyobb szüksége van rám. Élvezném, ha úgy döntene, hogy hozzám hasonlóan elfogadja a kihívást, és Olaszországba igazol. De persze, ha boldog Spanyolországban, azt is megértem.

Zárásképp az Aranylabdáról is mondott pár szót. Szerinte ő minden évben megérdemelné az elismerést, a számok ugyanis nem hazudnak, de el tudja fogadni az eredményt, és gratulál Luka Modricnak a győzelemhez.

Úgy gondolom, én minden évben megérdemlem az Aranylabdát, mindig ezért dolgozom. De ha nem nyerek, az nem a világ vége. Tiszteletben tartom a végeredményt. A pályán mindent megtettem a díjért, a számok nem hazudnak, de nem hinném, hogy így boldogtalanabb lennék. Vagy azt hiszik, otthon sírdogálok? Persze, csalódtam, de az élet megy tovább, én meg még keményebben fogok dolgozni. Gratulálok Modricnak, megérdemli, de jövőre újra találkozunk, és mindent megteszek, hogy ott legyek.