11 éves C. Ronaldo-csúcs szakadt meg

2018.12.13. 08:07

Bármennyire is hihetetlen, 2007-ig, 22 éves koráig nem lőtt gólt a Bajnokok Ligájában Cristiano Ronaldo. Azév tavaszán viszont beindult, ma már 121 találattal rekorder a sorozatban.

2007 óta ő a legeredményesebb portugál a BL minden szakaszában, pláne ősszel, a csoportmeccseken. 11 évad után viszont szériája megdőlt: ezen az őszön egy másik portugál lőtte a legtöbb gólt a Bajnokok Ligája csoportmeccsein.

2006-ban előzték meg legutóbb Ronaldót, akkor a chelsea-s Tiago két találatával volt a legeredményesebb portugálja a BL-ősznek, míg a barcás Deco és a portós Helder Postiga 1-1 gólt szerzett.

Most a szupersztár csak egy gólnál járt az utolsó kör előtt, négy juventusos meccsén kevésbé volt eredményes, mint általában. (Az az egy mondjuk nagy volt.)

Válogatottbeli csapattársa, Raphael Guerreiro a Borussia Dortmundban viszont négynél állt meg. A 24 éves balhátvédtől nem várt senki ilyen teljesítményt, de kedden, a Monaco elleni utolsó BVB-csoportmeccsen is kettőt lőtt. Korábban kettőt vágott az Atletico Madridnak is, mikor 4-0-ra nyertek.