Ronaldo tizenegyesével menetel tovább a Juve

2018.12.15. 22:57 Módosítva: 2018.12.15. 23:30

Nem hozott túl nagy meglepetéseket a Serie A 16. fordulójának két szombati meccse, ugyanis az Inter és a Juventus is hozták a kötelezőt: előbbi Icardi, utóbbi pedig Ronaldo tizenegyesével verte meg ellenfelét.

A Juventus a városi rivális Torinóval találkozott szombaton, a hazaiakon pedig látszott, hogy nem akarják könnyen adni a bőrüket, elég agresszíven játszottak a kissé enervált éllovas ellen. Sokáig úgy tűnt, hogy ezen a meccsen megszakadhat a Juventus száz százalékos idegenbeli mérlege, de a második félidőben a hazaiak cserekapusa gyakorlatilag elintézte a győzelmet a Juvének.

Sirigu egy rosszul sikerült hazaadás után kaszálta el teljesen értelmetlenül Mandzukicot, az ebből megítélt tizenegyest pedig Ronaldo értékesítette magabiztosan. Érdekesség egyébként, hogy a portugál az utóbbi öt meccsén mindössze kétszer talált be, mindkétszer büntetőből.

A játéknap másik meccse is elég visszafogott volt a lőtt gólok tekintetében, bár az Internek mondjuk a gól mellett volt még egy óriási helyzete, amikor Icardi egy tökéletes beadás után fejelt a kapu mellé.

Nem sokkal később aztán mégis ő lett a csapata nyerőembere, ugyanis egy kezezés után tizenegyest kapott az Inter, ezt pedig pimasz módon panenkázta be a kapus fölött az argentin, ezzel megszerezve a győzelmet a csapatának.

Serie A, 16. forduló:

  • Internazionale-Udinese 1-0 (0-0)
  • Torino-Juventus 0-1 (0-0)