Cristiano Ronaldo: 2018 volt pályafutásom legjobb éve

GettyImages-1034159526
2019.01.02. 14:32

Cristiano Ronaldo a Record című lapnak azt nyilatkozta, hogy pályafutása legjobb éve áll mögötte. Az ötszörös Aranylabda-győztes világsztár a Real Madriddal elért újabb Bajnok Ligája-győzelem miatt volt különösen elégedett a 2018-as évvel, illetve a Juventushoz való igazolását is hatalmas sikerként élte meg. Mindezek mellett Ronaldo szerint részletkérdés, hogy ezúttal az egyéni elismerések elkerülték.

A nyáron 112 millió euróért Madridból Torinóba költöző futballista elmondta, hogy számára az egyéni csúcsoknál fontosabb a klub sikere.

Nem a rekordokért dolgozom, hanem a klubomért. 2018 volt pályfutásom legjobb éve.

– fogalmazott Ronaldo. A játékos elégedettségében az újabb BL-győzelem mellett döntő szerepe volt a torinói közegnek is.

Torinóban mindenki fantasztikusan állt az érkezésemhez, és nagyon jó a hangulat a klubnál. Nem tudom, hogy hol fogom befejezni a pályafutásomat, de jól érzem magam és még sok évig szeretnék játszani

– mondta Ronaldo, aki szerint teljesen indokolt, hogy a Bajnokok Ligájának megnyeréséről álmodnak a Juventusnál, de ez nem válhat megszállottsággá. Ami a saját egyéni elismeréseinek hiányát illeti az elmúlt évben, arról a támadó azt mondta, hogy neki kizárólag a csapatával nyert díjak számítanak.

Az olasz bajnokságról szólva Ronaldo megemlítette, hogy a Serie A-ban is hasonlóan szorosan őrzik a meccseken, mint a spanyol bajnokságban, a hely viszont sokkal kisebb, mert minden csapat kiválóan védekezik.  

A távolabbi jövőről szólva Ronaldo nem tartotta elképzelhetetennek, hogy egyszer még „hazatérjen" a Sportinghoz játékosként, a válogatottban való szereplés lemondását pedig jó döntésnek tartja, ugyanakkor a pihenő csak ideiglenes volt.

2019-ben visszatérek a nemzeti csapatba

– jelentette be.

Ronaldót természetesen a nemi erőszak őt ért vádjáról is kérdezték az elmúlt év kapcsán, amire így felelt.

„A nemi erőszakól szóló vádak visszataszítóak voltak és fájdalmasak a családom számára, de az én lelkiismeretem tiszta, és nyugodt vagyok. Hamarosan fény fog derülni az igazságra."

(Borítókép:  Emilio Andreoli / Getty Images)