Továbbra is bevehetetlen a Juve kapuja a kupában

2019.01.12. 23:39 Módosítva: 2019.01.12. 23:39

Ki lehet jelenteni, hogy a papírforma szerint alakultak az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének szombati meccsei: a Juventus úgy is simán ment tovább a Bologna ellen, hogy Ronaldo csak fél órát játszott, a Lazio bedarálta a harmadosztályú Novarát, a Milanban pedig a Sampdoria ellen Cutrone volt a hős.

A Juvénál ezúttal Ronaldo csak a kispadon kapott helyet, és bár a 62. percben beállította őt Allegri, sokat ezúttal nem tett hozzá a csapat játékához. Erre mondjuk nem is nagyon volt szükség, hiszen akkor már Bernardeschi és Kean góljaival 2-0–ra vezetett a csapata, ezt az előnyt pedig meg is őrizték a meccs végéig.

Így aztán a sérült Nagy Ádámot nélkülöző Bologna a nyolcaddöntőben búcsúzott a kupától, a Juventus pedig már

sorozatban hetedik kupameccsét hozta le kapott gól nélkül.

A Milan ugyanilyen arányban verte a Sampdoriát, de az eredmény csalóka, ők ugyanis jóval többet szenvedtek ellenfelükkel, és csak a hosszabbításban, Cutrone duplájával nyerték meg a meccset.

A 21 éves olasz csatár egyébként két kísértetiesen hasonló gólt lőtt, de ennél sokkal érdekesebb az a tény, hogy ezzel nem szakadt meg a Milan több mint egy éve tartó sorozata, a csapat ugyanis

utoljára 2017. december 13-án talált be a rendes játékidőben az olasz kupában.

A Lazionak ezzel szemben semmiféle nehézséget nem okozott a Novara kiütése:

  • Luis Alberto révén már a 12. percben vezetést szereztek,
  • utána Ciro Immobile indult be, és negyed órán belül kétszer is betalált,
  • az első félidő hosszabbításában pedig az utóbbi időben sokat kritizált Milinkovic-Savic szabadrúgásból volt eredményes.

A Novara a második játékrész elején rögtön szépített, miután a játékvezető hosszas videózás után végül tizenegyest ítélt nekik kezezésért, ezt pedig Eusepi értékesítette, de ennél több nem volt a kiscsapatban, úgyhogy veszélyben egy pillanatig sem forgott a Lazio győzelme.

Eredmények, Coppa Italia, nyolcaddöntő

  • Lazio - Novara 4-1
  • Sampdoria - Milan 0-2
  • Bologna - Juventus 0-2