Ronaldo megnyerte a Szuperkupát a Juventusnak

2019.01.16. 21:13

A Juventus nyerte meg az olasz Szuperkupát, Cristiano Ronaldo lesgyanús gólja döntött a Milan ellen. A meccset a szaúd-arábiai Dzsiddában rendezték, amiért az Olasz Labdarúgó-szövetség húszmillió eurót, a két csapat pedig 3,15-3,15 milliót kapott.

A mérkőzés abszolút esélyese a Juventus volt, Ronaldo mellett Dybala is a kezdőben kapott helyett, míg a Milannál a volt Juventus-csatár Gonzalo Higuaín csak a padon kezdte a mérkőzést (állítólag belázasodott). 

A torinói csapat az első perctől kezdve dominálta a mérkőzést, de helyzeteket nem nagyon sikerült kialakítani. A Milan kifejezetten jól védekezett, Romagnoli levette a pályáról Ronaldót, az első félidő 0-0-val ért véget.

A második félidőben még nagyobb fokozatra kapcsolat a Juve, a Milan pedig 60. percben megtört a nyomás alatt: Pjanic pazar emelését a Ronaldo váltotta gólra.

A Milan ugyan eljutott egy kapufáig, ennél több azonban nem volt Gennaro Gattuso csapatában, a 73. percben pedig Kessié egy teljesen értelmetlen durvaság után kiállíttatta magát. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, a Juventus 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.  • Hírek
  • Személyi kölcsön