Hét meccsen lőtt 13 gólt, új ellenfelet kapott Ronaldo

2019.01.22. 08:42

Cristiano Ronaldo 14 gólt szerzett eddig a bajnokságban, ezzel vezeti a Serie A góllövőlistáját. A teljesítményére nem lehet panasz, azonban közel sem ő az olasz bajnokság legjobb formában lévő csatára:

Duvan zapata az utóbbi hét meccsen 13 gólt szerzett, és feljött a portugál klasszisra.

Az Atalanta 14 millió euróért vette egy évre kölcsön Zapatát a Sampdoriától. A támadó nehezen illeszkedett be új csapatába, nagyon gyengén kezdte a szezont: nyolc forduló alatt kijátszotta magát a kezdőből, első gólját pedig csak a 10. fordulóban sikerült megszereznie.

A következő két meccsen mindössze 116 percet kapott, úgy nézett ki, megint egy hosszabb gólcsend következik. A kolumbiai támadó viszont megrázta magát, és most Európa egyik legjobb formában lévő támadója.

A 14. héten betalált a Napolinak, bár az pontot nem ért a csapatának. A következő fordulóban az ő mesterhármasával verte az Atalanta az Udinesét, majd győztest gólt szerzett a Lazio ellen. A Genoa elleni találata csak a szépítésre volt elég, viszont a Juventus elleni duplája pontot ért.

A Sassoulo 6-2-es kiütéséből egy góllal vette ki a részét, vasárnap pedig négyet lőtt a Frosinonenak. Január 14-én az olasz kupában is betalált, vagyis az elmúlt nyolc meccsen 14 gólt szerzett. 

A bajnokságban Az elmúlt 10 fordulóban 14 gólt szerzett, 68 percenként talál be, Cristiano Ronaldóval és Fabio Quagliarellával holtversenyben vezeti az olasz góllövőlistát.

Ezek után nem kérdés, hogy az Atalanta élni fog opciós jogával és 12 millió euróért végleg megveszi Zapatát a szezon után. A Transfermarkt.de szerint jelenleg 22 millió eurót ér a 27 éves csatár.