Borostás ősz bácsi védte ki Ronaldo büntetőjét

2019.01.22. 10:45

Egy valamit már biztosan megtanult Cristiano Ronaldo az olasz bajnokságról: lehet, hogy a mezőnyben nincsenek olyan kaliberű játékosok – vagy legalábbis nem olyan számban –, mint Spanyolországban vagy Angliában, de a kapusok terén senki nem veheti fel a versenyt a Serie A-val. Ha máskor nem, a Chievo elleni hétfő esti bajnokin lőtt büntetője után örökre megjegyezhette ezt. 

Bár a Juventus simán verte a Chievót a bajnokság 20. fordulójának zárómecccsén, Ronaldo nem lehetett maradéktalanul boldog a 3-0-s mérkőzés után. Ennek oka nem volt más, mint az ellenfél 39 - márciusban 40 - éves, sokkal inkább kapusedzőnek, mint aktív játékosnak kinéző kapusa, Stefano Sorrentino. Aki jelenleg az olasz élvonal legidősebb játékosa.

A nagypapás kinézetű, ősz borostájú, sőt mondhatni szakállú kapus akkorát védett Ronaldo 52. percben elvégzett, Bani kezezése miatt megítélt tizenegyesénél, hogy az ötszörös aranylabdás portugál majd' elharapta a száját csalódottságában.

Pedig mint az ismétlésből látszik, egész jól rúgta, ám az irányt nagyszerűen elkapó Sorrentino ellen a jó nem volt elég. Tegyük hozzá, volt miért törlesztenie a kapusnak, a két csapat augusztusi meccsén Ronaldo egy ütközésnél – ha nem is szándékosan –, de eltörte az orrát.

A kihagyott büntető azért is lehetett különösen fájó Ronaldónak, mert végül gól nélkül maradt a meccsen, így immár hármas holtversenyben vezeti csak a góllövőlistát, az egyaránt 14 gólos, fantasztikus sorozatot építő veterán Fabio Quagliarella (Sampdoria), illetve a szombaton négyet rúgó Duvan Zapata (Atalanta) társaságában.

Stefano Sorrentino
Stefano Sorrentino

Ráadásul vetélytársaihoz képest majdnem kétszer annyi lövésből tart ugyanott Ronaldo, Quagliarella 54, Zapata 44, a portugál pedig 98 kísérletnél jár. Sőt a Samp legendája még gólpasszok terén is tartja a lépést a Juve sztárjával, mindketten ötnél vannak, Zapata háromnál.  • Hírek
  • Megtakarítás