Az Atalanta vetett véget a Juventus szárnyalásának

2019.01.30. 23:26 Módosítva: 2019.01.30. 23:26

Ez a szerda kétségtelenül a meglepetések napja volt Olaszországban: a Roma 7-1–re kapott ki a Fiorentinától, de az igazi szenzáció csak ezután jött, az Atalanta ugyanis 3-0–ra lemosta a pályáról a közel ereje teljében lévő Juventust, és bejutott az Olasz Kupa elődöntőjébe.

Az teljesen egyértelmű, hogy a Cristiano Ronaldóval megerősített Juventus számára nem az Olasz Kupa a fő prioritás ebben a szezonban, de Allegri nem tartalékolt a szerda esti meccsre, csak a sérült Bonucci hiánya volt szembetűnő a Juve kezdőjében.

Az Atalanta ugyanakkor nem ijedt meg, jól kezdték a meccset, és folyamatos szabálytalanságokkal tördelték a Juve játékát, a vendégek pedig Ronaldo ellenére is teljesen tanácstalanok voltak támadásban. A 27. percben ráadásul Chiellinit is elvesztették egy sérülés miatt, a helyére érkező Cancelo pedig egészen rettenetes napot fogott ki, sorra adta el a labdákat a saját térfelén.

A portugál hátvéd vastagon benne is volt az Atalanta első góljában, őt szerelte ugyanis a 37. percben Timothy Castagne, aki a labdával egészen a tizenhatosig robogott, és onnan bombázott Szczesny kapujába.

Két perccel később aztán Zapata villant meg, így pedig máris kétgólos hátrányban volt a Juve, ráadásul időközben Allegrit is kiküldték a lelátóra. Ronaldóékat ugyanakkor ez sem rázta fel, és megdöbbentő módon úgy fejezték be az első félidőt, hogy egyszer sem lőttek kapura.

A második félidőben legalább ezen a statisztikán sikerült kozmetikázni, de az eredményen nem, sőt a hajrában megint a hazai csapat volt eredményes: ezúttal De Sciglio pocsék hazaadására csapott le Zapata, és Szczesnyt is megverve könnyedén gurított az üres kapuba.

A Juventus ezzel

  • először veszített olasz csapat ellen az idei szezonban,
  • először nem lőtt gólt egy meccsen az idei szezonban,
  • és nem lesz sorozatban ötödjére is kupagyőztes,
  • így ez lesz Allegri első olyan szezonja, amikor nem húzza be a kupát és a bajnokságot is a csapattal.

Eredmény, negyeddöntő:

  • Fiorentina - AS Roma 7-1
  • Atalanta - Juventus 3-0

kedden játszották:

  • AC Milan-Napoli 2-0

csütörtökön játsszák:

  • Internazionale-Lazio 21.00