C. Ronaldo ma 34, de hogy is kezdte?

2019.02.05. 14:05

Cristiano Ronaldo kedden már 34 gyertyát fújhat el, de úgy tűnik, az idő nem fog rajta: ennyi idősen is ő a Juventus és az olasz bajnokság legjobb góllövője, első a góllistán 17 találattal. Jelenét jól ismerjük, így születésnapján idézzük fel, hogy hol és hogyan kezdődött minden.

A portugál 2002 őszén, 17 évesen mutatkozott be a Sportingban Bölöni László keze alatt, első szezonjában alapemberré vált a lisszaboni klubnál.

2003 augusztusában az egyesület Eb-re épített új stadionjába, az Estadio Alvaladéba költözött, aminek augusztus 6-i megnyitójára a Manchester Unitedet hívták meg ellenfélnek.

Sir Alex Ferguson ekkor már jól tudta, ki az a Cristiano Ronaldo, terveiben volt, hogy hamarosan szerződteti, és egy évre otthagyja a Sportingnál pallérozódni. A meccset 3-1-re megnyerte a Sporting, a tinédzser olyan jól játszott, hogy a United-játékosok már a szünetben szóltak Fergusonnak, hogy a gyereket mielőbb meg kéne szerezniük.

Ferguson így a meccs után rögtön leigazolta 12 millió fontért. Ronaldo 10 nappal később bemutatkozott a Unitedben egy otthoni, Bolton elleni 4-0-n.

Közhely, de a többi már történelem, amit a Real Madrid után most a Juvéban ír tovább.