Simeone: Ezek vagyunk mi

2019.02.21. 10:40

Massimiliano Allegri, a Juventus edzője számára nagy csalódás, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén 2-0-ra kikaptak az Atlético Madrid vendégeként, de csapatát képesnek tartja a fordításra.

Az olasz tréner a mérkőzés után elmondta: kétgólos hátrányról nem lesz könnyű kiharcolni a továbbjutást, amit csak tökéletes teljesítménnyel érhetnek el.

"Meg tudjuk csinálni, de hinnünk kell magunkban."

Allegri elmondta: az Atlético a második félidőben "agresszívabb játékra" váltott, amivel meglepte őket.

Tudtuk, hogy nehéz az Atlético ellen, mert képes arra kényszeríteni az ellenfelét, hogy lassan és hibákkal játsszon. Ez a taktikájuk már nyolc éve.

A győztes csapat edzője, Diego Simeone azt emelte ki, hogy sikerült az Atléticóra jellemző stílusban futballozniuk, és bejött a bátran összeállított kezdőcsapat.

"Sérülésük után bátorság kellett Diego Costát és Kokét egy hónap elteltével ismét a kezdőbe jelölni, de megtettem."

Az argentin tréner szerint tisztában voltak azzal, hogy a hosszú kihagyás után egyikük sem lesz képes végigjátszani a meccset, így viszont már a cseréikkel is előre tudtak készülni. A második félidő derekán a kispadról beszálló Morata, Lemar és Correa a csapattársakkal azonnal egy hullámhosszra került, "ragyogóan" játszott - elemezte Simeone.

"Nagyszerűen érzem magam, ezek a játékosok jelentik az Atléticót. Ezek mi vagyunk, Ez a mi stílusunk, és ezen nem változtatunk."

Megjegyezte még, hogy az elmúlt években sem volt könnyű megfelelni a saját magukkal szemben támasztott elvárásnak, de szerda este ismét sikerült így teljesíteniük.

A torinói visszavágót március 12-én rendezik, a madridi mérkőzésen kapott sárga lapja miatt a Juventusból Alex Sandro, az Atléticóból Diego Costa és Thomas eltiltott lesz. (MTI/Index)