Ronaldót megbüntette az UEFA az Atlético elleni obszcén mutogatásért

2019.03.21. 16:16 Módosítva: 2019.03.21. 17:59

Csütörtökön döntött az UEFA fegyelmi bizottsága Cristiano Ronaldo ügyében. A Juventus portugál sztárja az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján bemutatott gólöröme miatt került bajba.

Juventus 3-0-s győzelmét, és így továbbjutását hozó találkozón mesterhármast szerző, ötszörös aranylabdás labdarúgó a harmadik gólja után mutatott hatalmas falloszt a vendégszurkolók irányába. Az eset közvetlen előzménye, hogy a 2-0-s Atlético győzelmet hozó első mérkőzésen a spanyolok argentin edzője, Diego Simeone a heréit kidomborító kéztartással ünnepeltcsapata második gólja után, amiért az UEFA fegyelmi bizottsága utólag 20 000 euróra büntette.

Bár Ronaldót elméletileg akár három mérkőzésre is eltilthatták volna az obszcén és sportszerűtlen gesztusáért, az európai szövetség végül pontosan ugyanazt a büntetést szabta ki vele szemben, mint tette azt Simeone esetében, azaz ő is 20 000 eurót lesz kénytelen befizetni a szervezet számlájára „ízléstelen magatartásért”.

Mindez természetesen aprópénz a számára, ahhoz képest pedig tényleg semmiség, hogy mekkora veszteség lett volna a Juventusnak, ha ki kellett volna hagynia az Ajax elleni negyeddöntőt, sőt egy esetleges továbbjutás esetén még az elődöntő első meccsét is. Persze ennek nem volt túl sok realitása, és végül nem is így történt.  • Hírek