Magára szabadította a futballvilágot a Juve-védő, aki megérti a rasszizmust

2019.04.04. 10:43

Beszámoltunk kedden a Juventus Cagliariban aratott győzelméről, amelyen Moise Kean gólját rasszista megnyilvánulásokkal jutalmazták a hazai drukkerek.

A fiatal futballistát végig fütyülték, huhogtak is neki, majd a gólja után széttárt karokkal megállt a hazai tábor előtt, ekkor érte a legtöbb szitok.

Kean a szintén gólszerző Bonuccit ünnepli Cagliariban
Kean a szintén gólszerző Bonuccit ünnepli Cagliariban

Mindenki elítélte a történteket, kivéve Kean juventusos és olasz válogatottbeli csapattársát, Leonardo Bonuccit, aki a meccs után lenyilatkozta, hogy:

"Kean tudja, hogy a csapattal kell ünnepelnie, 50 százalékban ő a hibás."

Kean és a rasszista ultrák közösen felelősek a történtekért, a tinédzsernek nem lett volna szabad provokálnia.

A meghökkentően ostoba kinyilvánításra egy emberként ugrott rá a futballvilág, a játékostársak mellett még egy futballklub is reagált, a Borussia Dortmund, illetve a francia futballszövetség.

A Manchester Unitedtől Paul Pogba, a Lyontól Memphis Depay, a Manchester Citytől Raheem Sterling, a Marseille-től és az olasz válogatottól, ahol Kean és Bonucci is csapattársa, Mario Balotelli állt ki Kean mellett, rengeteg más futballszemélyiség között.

Balotelli megtapsolta Keant, és azt írta neki,

Bravó! És mondd meg Bonuccinak, hogy az a szerencséje, hogy én nem voltam ott. Ahelyett, hogy megvédett volna, ezt teszi? Tényleg sokkoló. Szeretlek, tesó!

Bonucci szerdán késő este első tweetjéhez hasonlóan ostobán magyarázta a történteket, még ha olyan képet is posztolt Instagramra, amin Keant öleli:

"Nyilván félreértették a szavaimat.

Órákat és éveket beszélhetnénk erről a kérdésről, az sem lenne elég. Határozottan elítélem a rasszizmus minden formáját és a diszkriminációt. A szitkozódás elfogadhatatlan, és ezt az egészet nem lehet félreérteni".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dopo 24 ore desidero chiarire il mio pensiero. Ieri sera ho parlato alla fine della partita e mi sono espresso in modo evidentemente troppo sbrigativo, che è stato male interpretato su un argomento per il quale non basterebbero ore e per il quale si lotta da anni. Condanno ogni forma di razzismo e discriminazione. Certi atteggiamenti sono sempre ingiustificabili e su questo non ci possono essere fraintendimenti. // After 24 hours I want to clarify my feelings. Yesterday I was interviewed right at the end of the game, and my words have been clearly misunderstood, probably because I was too hasty in the way I expressed my thoughts. Hours and years wouldn't be enough to talk about this topic. I firmly condemn all forms of racism and discrimination. The abuses are not acceptable at all and this must not be misunderstood.

Leonardo Bonucci (@bonuccileo19) által megosztott bejegyzés,  • Hírek
  • Hírek