Ronaldo: Azt hiszed, csak tehetség kérdése 16-17 évig csúcsformában lenni?

2019.10.30. 08:44

Cristiano Ronaldo a France Footballnak adott hosszú interjút, amelyben arról is beszélt, hogy ugyan öregszik, de mindent alárendel annak, hogy a legjobb formában játszhasson. Nem véletlen, hogy ilyen hosszú és sikeres karrierje.

Cristiano Ronaldo már 34 éves, de még mindig a legjobb csatárok közé tartozik. „Az a célom, hogy idősebben is fiatal maradjak, és versenyképes. Mutass nekem egy olyan játékost, aki az én koromban ilyen teljesítményt nyújtott egy olyan csapatban, mint a Juventus? Ez ezért elég nehéz, hidd el."

„Azt mondják, olyan a testem, mint egy atlétáé, de ez nemcsak a fizikai edzések miatt  van így. Ott van az életmód, a táplálkozás, az alvás, azok a gyakorlatok, amelyek megcsinálsz. Ha az életed 70 százalékát a futballnak szenteled, akkor okosnak kell lenned, hogy kitarts. Ezt hívom én a futballista nevelésének."

Ronaldo szerint az sem véletlen, hogy elkerülték a nagyobb sérülések, nem kellett hosszú időszakokat kihagynia.

„Nézd meg a fiatal játékosokat, milyen sokan vannak hihetetlen lehetőségekkel, aztán újra és újra lesérülnek. Azt hiszed, hogy ez együttállás? Ők azt mondják, balszerencse. De az életben dönthetsz. Én azok útját választottam, akik szerencsések. Az én karrierem ezért olyan, amilyen, mert rendesen csinálom a dolgaimat. Két-három évig csúcsformában lenni, az egy dolog, de próbáld meg 16-17 évig. Azt hiszed, hogy ez csak tehetség kérdése?"

Ronaldo arról is beszélt, hogy rendszeresen meditál és légzőgyakorlatokat is végez, ilyenkor 15-20 percig a saját buborékjába zárkózik.