C. Ronaldo: Rohadt jó lenne nyerni

2018.05.23. 14:33

Cristiano Ronaldo a Real Madrid TV-nek nyilatkozott a szombati Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban és azt mondta, nagyszerű lenne megnyerni az ötödik BL-trófeáját. A portugál csatár az elsőt 2008-ban a Manchester Uniteddel nyerte, majd a Real játékosaként 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben is győzött.

Történelmi pillanat lenne – mondta C. Ronaldo. – Nagyon izgatott az egész csapat, de igazából csak a játékra koncentrálunk. Ha minden jól megy, akkor bekerülünk a történelem könyvekbe, és biztos vagyok abban, hogy meg is tudjuk csinálni. Történelmet írunk, és nem is tudjuk. De ez jó, mert így csak a meccsre figyelünk. Rohadt jó lenne nyerni!

A Real már Kijevre edz
A Real már Kijevre edz

A Real Madrid korábbi szélsője, Paco Gento az egyetlen, aki hatszor nyerte el a kupát az 50-es, 60-as években. Ha a spanyolok nyerik a Liverpool elleni döntőt, akkor C. Ronaldo csatlakozik ahhoz a kilenc játékoshoz (Alessandro Costacurta, Paolo Maldini és a korabeli realosok, Héctor Rial, Juan Alonso, Juan Staisteban, Marquitos, Rafael Lesmes, José Maria Zárraga, Alfredo di Stefano), akik ötször nyertek BL-t, vagy BEK-et.

„A döntők mindig különlegesek – folytatta Ronaldo. – Szerettem volna, ha a Manchester United ellen játszunk, de nagyon tiszteljük a Liverpoolt is. Nem hiszem, hogy ellenük könnyű meccs lesz, hiszen az eredményeik tiszteletet parancsolnak. A három-négy évvel ezelőtti Realra emlékeztet a játékuk. Ott hárman elöl nagyon gyorsak és erősek. De a Real Madrid jobb csapat, a saját játékunkat kell játszanunk, és nem lesz gond.”

Ronaldo, aki szezonbeli 12 BL-meccsén 15 gólt rúgott, még hozzátette, nehéz kiválasztani azt a pillanatot, amely a legszebb volt neki ebben a idényben: „Minden csoportmeccsen rúgtam gólt, ahogy tavaly is. Talán a Juventus elleni ollózós gól a legemlékezetesebb, de ennél a klubnál mindig emlékezetes pillanatok vannak.”

A Bajnokok Ligája döntőjét szombaton 20:45-kor a Real Madrid és a Liverpool vívja Kijevben, az Olimpiszkij Stadionban.