C. Ronaldo gyorselemezte Szalahot

2018.05.25. 11:16

Szombat este 20:45-től játszik a kijevi Bajnokok Ligája-döntőben a Real Madrid a Liverpoollal. A 12-szeres győztes spanyolok az esélyesek, zsinórban harmadszor, az utóbbi öt évben negyedszer nyernének. Vezérük, Cristiano Ronaldo még Madridban beszélt az ellenfél sztárjáról, Mohamed Szalahról és magáról, hogyan élné meg, ha újra ők győznének.

Előbb Szalahot és önmagát vetette össze.

Az emberek megpróbálnak összehasonlítani engem más játékosokkal, de mindenkitől különbözöm. Szalah is mindenkitől különbözik, tehát mások vagyunk. Ő ballábas, én jobbos vagyok, én magas vagyok, ő egy kicsit alacsonyabb. Én többet fejelek, vagyis látják, teljesen különbözünk. Fantasztikus szezonja volt, meglátjuk, mi lesz szombaton.

Az egyiptomi 1,75, Ronaldo 1,85 magas, abszolút kétlábas, bár - mint mondja - természetileg jobbos. Szalah nagyon balos, csak akkor nyúl jobbal a labdához, ha kell, igaz a szezon eleje óta sokat fejlődött, és az utóbbi időben már jobbal is húzott meg cseleket, lőtt fontos gólokat. A portugál egyik erőssége a fejjátéka.

Szalah és Cristiano Ronaldo
Szalah és Cristiano Ronaldo

Ronaldo ötödik BL-győzelmére készül, egyet nyert még a Manchester Uniteddel, hármat a Reallal. Egy hatszoros győztes van, a régi realos, Paco Gento, ötször kilencen nyerték meg, közülük heten szintén volt madridosok.

Az én hagyatékom már megvan. Ha már semmi nem változik (a számokban), én már ott leszek (a legendákban). Ez a sorozat különleges, főleg nekem, egyénileg, imádom a Bajnokok Ligáját, ott játszani. Álom válik valóra, ha megnyerjük, illetve én megnyerem az ötödik BL-címemet. Hihetetlen lenne. Próbálok koncentrálni, hogy elvigyük ezt a fantasztikus trófeát.