Zidane lemondott

2018.05.31. 13:12

Maga és a Real Madrid zsinórban harmadik Bajnokok Ligája-győzelme után öt nappal váratlanul lemondott a csapat sikeredzője, Zinedine Zidane.

"Úgy érzem, ez az a pillanat, amikor a csapatnak váltásra van szüksége"

– indokolta meg bejelentését röviden.

Később sem tudott mást hozzátenni, csak hogy úgy gondolja, a játékosoknak másra van szükségük, és most jött el az ideje, hogy távozzon. Illetve, hogy a győzelmek folytatásához új ember kell a Realnak.

Florentino Perez Real-elnök mellette ült, elmondta, nem volt felkészülve erre a lépésre, ő is csak szerdán tudta meg Zidane-tól, hogy menni akar. De kiemelte, szerinte "ez viszlát", és biztos benne, hogy "Zidane egyszer visszatér".

Később a sajtótájékoztatón Zidane is ezt említette, "viszlát, mert örökké a Real Madrid közelében lesz".

Minden idők egyik legnagyobb futballistája így igazi villámkarriert mondhat magáénak a kispadon, 2016 januárjában, szezon közben vette át Rafa Benítez helyét, szűk két és fél év alatt nyert:

  • 3 Bajnokok Ligáját
  • 1 spanyol bajnokságot
  • 1 spanyol szuperkupát
  • 2 európai szuperkupát
  • 2 klub-vb-t

Egyetlen másik edzőnek van 3 BL-sikere, Carlo Ancelottinak, neki 11 év alatt jött össze. Ezt a kupát 25 éve, mióta BL-nek hívják, senki nem nyerte meg egymás után kétszer sem, nem hogy háromszor. Zidane mégis azzal búcsúzott most, hogy számára

a legnagyobb siker a bajnoki cím

a Real Madriddal, amit tavaly nyertek meg.

ZINEDINE ZIDANE A FENTIEK MIATT - ILYEN RÖVID IDŐ ALATT IS - MINDEN IDŐK EGYIK LEGJOBB FUTBALLTRÉNERE LETT.

Korábban jövőjéről ritkán beszélt, szerződése 2020-ig szólt, így távozása végképp váratlan. Alig 46 évesen lép le, a csúcson. Februárban azért annyit elárult, hogy ha majd egyszer úgy érzi, már nem tud többet adni a csapatnak, magától elmegy, hozzátéve, hogy edzősködni rettenetesen fárasztó munka, és ez egy Real Madrid kaliberű csapatnál hatványozottan így van.

Ezt meg is említette most, hogy 3 éve csinálja, és az elvárások a Real Madridnál óriásiak. Ő mindig nyerni akar, és nem érzi már igazán, hogy vele ez továbbra is lehetséges.

Ha nem nyertünk volna Kijevben, lehet, hogy maradtam volna

- hangzott még egy fontos mondata a motivációjával kapcsolatban.

Kijelentette, nem akar máshol edzősködni.

A szakításhoz hozzájárulhatott, hogy a szombati döntő után több kulcsembere is megkérdőjelezte saját jövőjét a Real Madridnál, így a szupersztár, Cristiano Ronaldo és legdrágább emberük, Gareth Bale. Zidane-nál az újságírók rá is kérdeztek, ez hozzájárult-e a döntéséhez: egyértelmű és határozott nemmel felelt. (Utólag könnyen lehet, hogy azért bizonytalanodtak el a sztárok, mert már sejtettek valamit a lelépésről.)

Összességében azt mondhatnánk, Zidane sosem tűnt olyan edzőnek, akinek életcélja a kispad, sokkal inkább olyannak, aki ki akarja próbálni magát, mire képes.

A választ megkapta:

mindenre.

A sajtótájékoztató itt visszanézheti:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?