Megvan a Real új edzője, a spanyol szövetségi kapitányt viszik a vb után

2018.06.12. 17:11

Meglepő név pótolja majd a sorban harmadik Bajnokok Ligája-győzelem után váratlanul lemondó Zinedine Zidane-t a Real Madrid kispadján, a klub ugyanis kedden bejelentette, hogy spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui veszi át a csapat irányítását a világbajnokság után.

Az 51 éves Lopetegui játékoskarrierje során megfordult a Real Madridnál és a Barcelonánál is, de előbbinél 1, utóbbinál csak 5 bajnokin kapott lehetőséget, profi pályafutása nagy részét a Logronesnél és a Rayo Vallecanónál töltötte, majd 2003-tól edzőnek állt.

Nem is akármilyennek, vezette egy évig a Rayót, majd a Real Madrid B csapatát vette át, hogy aztán 2010-től a spanyol korosztályos válogatottakat felügyelje: velük 2012-ben U19-es, 2013-ban pedig U21-es Eb-t nyert, majd a Portónál folytatta. 2016-ban, a sikertelen spanyol Eb-szereplés után nevezték ki a spanyol válogatott élére Vicente del Bosque visszavonulása után, azóta 20 meccsen még nem kapott ki a spanyolokkal.

Lopetegui a vb-n végéig irányítja majd a spanyol csapatot, amellyel egyébként pont a világbajnokság előtt hosszabbított 2020-ig.

A mostani spanyol válogatott fiatalabb része lényegében Lopetegui alatt nőtt fel, a 2013-as U21-es győztes Eb-döntőn kezdő volt a kapus David De Gea, Koke, Thiago Alcantara, Alberto Moreno, Isco, a vb-ről lemaradó Álvaro Morata is. Iscóval a Real Madridnál is együtt dolgozhat, ahogy az akkori korosztályos csapatból még Nachóval és Dani Carvajallal is.